©Starsport
©Starsport

Kanarince probudila šok terapija: Žigić doneo prvu pobedu Novom Sadu

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.08.22. | 19:35

Uzbudljiv meč pripao domaćem timu 2:1

Šok terapija sa novim strategom Brankom Žigićem, koji je pre nekoliko dana na klupi RFK Novi Sad zamenio Aleksandra Radunovića urodila je plodom. Kanarinci su uspeli da dođu do prvog trijumfa u ovoj sezoni Mozzart Bet Prve lige, nakon što su savladali kruševački Trajal – 2:1(1:1)

Činilo se da će se meč završiti remijem, ali je u nadoknadi vremena sjajnim udarcem sva tri boda Kanaricnima doneo Luka Serdar, čime su Novosađani upisali prvu pobedu u ovoj sezoni Mozzart Bet Prve lige.

Izabrane vesti

U ranoj fazi utakmice prednost je Kruševaljanima nakon loše reakcije odbrane domaćih doneo Radivojević, kada je sa tri metra matirao golmana Novića. Ipak, inicijativa se domaćem timu isplatila, pa su Novosađani stigli do poravnanja preko Vujaklija nakon 34 minuta igre, i kada se činilo da će to biti i konačan ishod, nastupio je rezervista Serdar, pa je ceo plen ostao u Novom Sadu.

Od starta meča Kanarinci su imali blagu inicijativu i pokušavali šutevima van šesnaesterca da iznenade golmana gostiju. Međutim, usledio je hladan tuš za domaći tim. Sjajnu asistenciju poslao je Matejević, lopta je stigla je lopta u šesnesterac do Mitra Radivojevića, koji je iskoristio slabu reakciju odbrane Kanarinaca i ugurao loptu iz velike blizine iza leđa golmana Novića.

Posle toga domaći su pokušavali da pokažu reakciju, šutirao je Milosavljev, ali lopta je završila preko gola. Takođe, Tričković je često pokušavao do probije po levoj strani, ali su defanzivci Gumara to dobro zatvarali. Gosti su nastojali da sačuvaju prednost i šansu čekali iz tranzicije.

Ipak, ta inicijativa Novosađanima se isplatila u 34. minutu igre. Nakon slobodnog udarca, odličan centaršut je uputio novajlija u timu Novosađana Kokir, a glavom izjednačenje domaćim doneo Srđan Vujaklija.

U nastavku, žuto-plavi su opet imali posed lopte na svojoj strani, imali su veoma lepu akciju u režiji Jovana Ilića i Vujaklije, ali je signalizirana ofsajd pozicija.

Osvežio je strateg domaćih Branko Žigić napad ubacivši u igru mladog Luku Serdara, Veljka Mladenovića i novajliju Kristijana Živkovića, dok su s druge strane, gosti su izgledali kao da su zadovoljni i bodom i pokušavali da zaprete nakon kontranapada.

Najozbliljniju priliku u drugom poluvremenu imali gosti iz Kruševca. U finišu meča, izigrana je bila odbrana domaćih, kao i čuvar mreže, ali je loptu na gol-liniji odličnom intervencijom zaustavio kapiten Branislav Milošević. Samo dva minuta kasnije Trajal imao novu veliku priliku. Milisavljević je odlično šutirao sa nekih 20 metara, ali intervenisao je, uz pomoć prečke, golman žuto-plavih Nović.

A onda je usledila kazna za te promašaje Trajala. Fanstastičnim udarcem sa nekih 20 metara u poslednjim trenucima susreta sva tri boda i prvu pobedu u ovoj sezoni Mozzart Bet Prve lige Srbije, Kanarincima je doneo Luka Serdar.

Nakon petog kola Mozzart Bet Prve lige, Trajal ostaje na šest bodova dok Novi Sad sad ima četiri osvojena boda.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 5. KOLO

Petak

IMT - Sloboda Užice 1:0 (0:0)

/Luković 58/

Loznica - Inđija 1:3 (1:2)

/Nikolić 28 - Đurić12, Desančić 24, Nedeljković 79/

Zlatibor - Jedinstvo Ub 0:0

Subota

Novi Sad - Trajal 2:1 (1:1)

Rad - Radnički 2:0 (0:0)

Radnički SM - Vršac 0:0

Železničar - Grafičar 1:3 (0:2)

Mačva – Metalac 1:0 (1:0)

/Pejović 44/




tagovi

FK TrajalRFK Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara