""
""

KAN: Gana rutinski, bod Malija za prolaz dalje

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.01.13. | 19:52

Gana rutinski savladala Niger sa 3:0 i osvojila prvo mesto u grupi B dok je Mali prošao dalje iako je gubio već od prvog minuta

 

Izabrane vesti

Fudbaleri Gane su u četvrtfinalu Kupa afričkih nacija. U okviru trećeg kola grupe B rutinski su savladali Niger rezultatom 3:0. Meč je rešen već u prvom poluvremenu kada su Crne zvezde golovima Asamoe Đana u šestom minutu i Kristijana Atsua u 23. minutu stekli nedostižnu prednost. U nastavku Gana je postigla još jedan pogodak. Odmah na početku drugog poluvremena povećali su svoju prednost. Strelac je bio Džon Boje u 49. minutu. Ovom pobedom Gana je zauzela prvu poziciju u grupi B sa sedam bodova i u četvrtfinalu KAN igraće protiv Zelengorskih ostrva.

Mnogo više uzbuđenja viđeno je u meču između Konga i Malija koji je završen rezultatom 1:1. Kongu je bila potrebna pobeda da bi išli dalje dok se Mali zadovoljavao i sa nerešenim rezultatom. Već u prvom napadu penal za Kongo. Sisoko je nespretno reagovao u svom šesnaestercu, a siguran sa bele tačke bio je napadač Andrelehta Dijumersi Mbokani za veliku radost Konga. Mali je uspeo vrlo brzo da se vrati u meč i već u 14. minutu Mamadu Samasa je izjednačio na 1:1. U tom trenutku Mali je imao rezultat koji ih je vodio u četvrtfinale. Do kraja meča viđene su šanse na obe strane mada je Mali bio nešto konkretniji i pred kraj meča imao dobru šansu kada su odbrambeni igrači Konga izbacili loptu sa gol linije. Veliki bod za Mali koji u nastavku nokaut faze igra protim domaće selekcije Južne Afrike.

Grupa B (treće kolo):

Niger – Gana 0:3 (0:2)
/Đan 6, Atsu 23,Boje 49/

DR Kongo – Mali 1:1 (1:1)
/Mbokani 1 – Samasa 14/


tagovi

Žan Tigana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara