Marko Docić (©Starsport)
Marko Docić (©Starsport)

Kamen temeljac Bleki, veličanstveni Artemio Franki i Docićev apel: Bez straha i disciplinovano

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.10.23. | 17:58

„Svesni smo činjenice da će na stadionu biti prelepa atmosfera i da će biti pun. Nešto slično smo već doživeli u Grčkoj protiv Olimpijakosa ili kada u našem prvenstvu igramo protiv Crvene zvezde ili Partizana“...

Igranje na domaćem i evropskom frontu nije nešto na šta je Čukarički navikao. Kda bi i izlazio na međunarodnu scenu, plovidba bi se brzo završila. No, ove godine je sasvim drukčije, ponajviše zbog jakog nacionalnog koeficijenta – mada kako je rapidno naprdovao, tako će se brzo i srozati – koji je iskoristila da se domogne grupne faze Lige konferencije, ali na prvi bod i dalje čeka.

Na prvenac u grupnoj fazi nije, zatresla se mreža ferencvaroša u Budimpešti, međutim, posle pogotka Đorđa Ivanovića domaćin je uzvratio sa tri. Genk je kao ekipa sa iskustvom pronašao slabe tačke Čukaričkom i neutralisao ga, nanizao je od tada tim Igora Matića dva neuspeha u Mozzart Bet Superligi – osvojen samo jedan bod – i u Italiju otputovao bez presije. Ako ne bude straha, a bude discipline – ko zna.

Izabrane vesti

Možda iz te rasterećenosti Čukarički i dođe do prvog boda, i to baš protiv Fjorentine, koja je na papiru najjači tim u grupi. Jedina iz „liga petice“. Ali, isto na međunarodnoj sceni, za razliku od Serije A, ne blista. I dalje ove sezone čeka na pobedu u Ligi konferencije. 

„Već smo se odmerili sa Genkom i Ferencvarošem, i oba tima su bila na visokom nivou. To što se Fjorentina nalazi na trećem mestu u grupi nije iznenađenje kada se u obzir uzme koliko vrede i koliko su kvalitetni naši protivnici. Ali, oni su veoma jaka ekipa i kao mi će se do kraja boriti za prvo i drugo mesto u grupi F“, počeo je Marko Docić razgovor za FirenzeViola i nastavio:

„Za Čukarički je svaki meč nova prilika da raste i napreduje, moj tim je tek krenuo na međunarodnom nivou. Polako stičemo iskustvo. Kako kroz utakmicu u Firenci, tako i one u Leskovcu. Trenutno samo razmišljamo o narednoj utakmici, a zaključke ćemo donositi na kraju“.

U ocenu će ulaziti i to koliko je Čukarički doprineo nacionalnom koeficijentu.

„Naš tim je sastavljen od veoma mladih momaka i većina njih nikada nije igrala u grupnoj fazi evrokupova. Ono što treba da uradimo jeste da poboljšamo klupski koeficijent, jer će nam na taj način biti lakše da se kvalifikujemo u grupnu fazu sledećih godina“.

Jedna stvar će, prema mišljenju Marka Docića, biti ključna za njega i saigrače...

„Kada igram protiv jakog tima kao što je Viola, reč koju moja ekipa mora da ima na umu je – disciplina. Svaki igrač će morati da da sve od sebe na terenu. Veoma smo motivisani, želimo da pokažemo sav svoj potencijal na jednom od najvažnijih stadiona u Italiji. Želimo da napravimo podvig“.

Marko Docić (©Starsport)Marko Docić (©Starsport)

Najave su takve da verovatno stadion Artemio Franki neće biti ispunjen do poslednjeg mesta, ali će atmosfera svakako biti veličanstvena. I sa tim će morati beogradski sastav da se izbori, ne sme da ga opije atmosfera.

„Svesni smo činjenice da će na stadionu biti prelepa atmosfera i da će biti pun. Nešto slično smo već doživeli u Grčkoj protiv Olimpijakosa ili kada u našem prvenstvu igramo protiv Crvene zvezde ili Partizana. Moramo da spremimo odgovor, ne smemo da se uplašimo atmosfere. Ako se odupremo pritisku Viole u prvih pola sata, biće nam mnogo lakše“.

Za dve sedmice Čukarički će dočekati Fjorentinu, ali daleko od svog stadiona – u Leskovcu. Utakmice igra daleko od Beograda, ali to se nije pokazalo kao mana. Naprotiv.

„Mislim da to neće biti problem. Igramo na prelepom, novom stadionu, u gradu gde se voli fudbal. Sigurni smo da će protiv Fjorentine stadion biti pun. Naši navijači će u velikom broju doći da nas podrže, a siguran sam i da Leskovčani neće propustiti priliku da se dive sjajnom fudbalu Fjorentine. Leskovčani su veoma gostoljubivi, u to će se uveriti i Italijani kada dođu“.

Za srpskog štopera Nikolu Milenkovića imao je samo reči hvale...

„Ne poznajem ga lično (Nikolu Milenkovića prim. aut), ali sam nekoliko puta igrao protiv njega kada je bio u Partizanu. On je jedan od najboljih defanzivaca u mojoj zemlji, igrač koji ima potpuno poverenje selektora Stojkovića i koji će biti kamen temeljac naše reprezentacije, posebno zbog njegovog odličnog osećaja za gol“, završio je Marko Docić razgovor za FirenzeViola.



tagovi

ČukaričkiFjorentinaLiga konferencijeMarko DocićNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara