(Reuters)
(Reuters)

Kalafjori molio da ga puste, Bolonja ostaje bez još jednog kapitalca, Arsenal plaća 40.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.24. | 13:36

Sjajni štoper će biti novi adut Mikela Artete

Obično je poslednji utisak najjači. Mnogi pamte fenomenalnu partiju protiv Hrvatske, defanzivnu čvrstinu, sjajan pregled igre i pokretanje akcije za izjednačujući gol reprezenatcije Italije u grupnoj fazi Prvenstva Evrope. No, Rikardo Kalafjori je znatno više od prikazanog u Nemačkoj, zbog čega će biti nagrađen transferom karijere.

Njegove izvanredne partije u dresu Bolonje podigle su mu vrednost na tržištu i zaintrigirale maštu velikog broja platežno moćnijih klubova. Među njima je i Arsenal, koji će po svoj prilici dobiti trku za autogram 22-godišnjeg centralnog defanzivca. Londonski klub je i ranije slovio za favorita, međutim, posao se primakao realizaciji u poslednja dva dana. Kalafjori se vratio sa odmora i izvršio pritisak na čelnike kluba da ga puste u novu sredinu.

Izabrane vesti

Više italijanskih medija citira Rikardove reči upućene rukovodiocima Bolonje:

Molim vas da mi dozvolite da ispunim cilj i pređem u Arsenal. To je ono što želim“.

Istovremeno, njegov agent Alesandro Luki je radio na drugom „razboju“ i sa ljudima iz Arsenala dogovarao uslove saradnje. Kako javljaju ostrvski i italijanski mediji, tokom petka je sve definisano i ostala je samo papiroloigija pre nego što Rikardo otputuje na Ostrvo i zvanično bude predstavljen kao novi adut ekipe Mikela Artete.

Vrednost posla varira od izvora do izvora, ali je najpribližnija istini sledeća formula: Arsenal će platiti Bolonji u cugu 40.000.000 evra, proslediće i dodatnih 5.000.000 u zavisnosti od broja utakmica Rikarda Kalafjorija, a imaće Italijani i procenat od naredne prodaje, mada se još ne zna koliki.

Na taj način će profitirati i Bazel, klub koji je prošlog leta prodao Kalafjorija Bolonji za sumu od 4.000.000 evra. Tad su se Švajcarci „zaštitili“ klauzulom da im sleduje polovina od narednog transfera, pod uslovom da bude veći od iznosa koji je Bolonja platila štopera. Što se i desilo posle sjajne sezone sa Tijagom Motom na klupi. Tako će se na Sent Jakob park sliti 18.000.000 evra, jer se od sume od 40.000.000 najpre odbije pomenutih 4.000.000, a onda iznos deli na pola. Dobar posao za oba kluba.

Posledično, na Dal’ari će dobiti više novca od uloženog, ali će ostati i bez drugog važnog aduta u istorijskom pohodu do Lige šampiona, jer se nedavno Džošua Cirkze preselio u Mančester junajted za 42.000.000 evra.


tagovi

Rikardo KalafjoriBolonjaArsenalLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara