Kakvo mučenje Benfike: Od odlaska Grimalda na tri leva beka potrošeno 28.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 10:51

Veruje se da bi Jan Niklas Beste mogao da reši gorući problem u Lisabonu

Traženje pravih levih bekova (pa i desnih) odavno predstavlja pravu noćnu moru za čitavu fudbalsku planetu. Benfika je nekoliko sezona mogla da se hvali kako na užarenoj poziciji ima jednog od najboljih igrača u Evropi, Aleksa Grimalda, ali je nastala prava agonija od prošlog leta, kada je Španac kao slobodan igrač otišao u Bajer Leverkuzen i tamo takođe potvrdio klasu.

U kakvim se mukama nalazi sportski sektor Orlova govori činjenica da je od jula prošle godine do danas, Benfika dovela čak trojicu igrača na tom mestu u timu i potrošlila ukupno 28.000.000 evra. Prvo se probalo sa Davidom Jurasekom, koji je iz Slavije prešao za polovinu pomenute sume, ali je razočarao, pa je već nakon šest meseci poslat na pozajmicu u Hofenhajm. Tamo nije bio loš, pa ga je bundesligaš pozajmio na još jednu sezonu. Ipak, u redovima Benfike su se odlučili za drugačija rešenja.

Izabrane vesti

Početkom jula od Mančester Junajteda je otkupljen talentovani španski bek Alvaro Kareras za 6.000.000 evra. Mladi fudbaler je premašio očekivanja u prethodnih šest meseci, zabeležio je 11 nastupa u portugalskoj Primeri i pokazao da je vredan ulaganja. Ipak, danas je zvanično stigao još jedan igrač za levi bok, a u pitanju je dosadašnji fudbaler Hajdenhajma, Jan Niklas Beste, koji je plaćen 8.000.000 evra, a uz bonuse bi transfer mogao da dostigne cifru od 10.000.000.

Beste je stasao u omladinskom pogonu Borusije Dortmund, ali je put do velike scene morao da pronađe kroz sporedne ulice. Prešao je u Verder, ali je morao da ide na pozajmice u Emen i Regenzburg, a onda je u julu 2022. godine uprava Hajdenhajma napravila izvanredan posao - dovela ga je u svoje redove za svega 950.000 evra. Nije mu bilo potrebno mnogo vremena da stekne praktično 10 puta veću vrednost.

U Hajdenhajmu je u prethodne dve godine pokazao izuzetne ofanzivne sposobnosti, odnosno da izvanredno može da igra i na mestu levog krila, što možda i najviše odgovara. U dva najviša ranga nemačkog fudbala zabeležio 68 nastupa, postigao čak 20 golova i zabeležio 28 asitencija u svim takmičenjima. Po profilu možda i najviše podseća na Grimalda, za kojim toliko pade u Lisabonu.

"Kada se vrata otvore i vidite jedinstvenu priliku u svom životu, onda morate da prođete kroz njih", rekao je Beste pre nekoliko dana za Kiker.

Koliko mu veruju u novom klubu pokazuje činjenica da je potpisao ugovor do 2029. godine, a onda na predstavljanju na najbolji način predstavio svoj igrački profil.

"Ja sam defanzivac koji vrši pritisak, ide napred, centrira i šutira. Korner, slobodni udarci... Mislim da sam veoma ofanzivan defanzivac", rekao je Beste.

Dodatno zadovoljstvo na Lužu izazvao je i dogovor sa legendarnim Anhelom di Marijom koji je dogovorio produžetak saradnje na još godinu dana.



tagovi

Jan Niklas BesteLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara