Souza (© Reuters)
Souza (© Reuters)

Kako ovaj čovek dobija poslove? Paulo Souza novi trener Salernitane

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 19:09

Davide Nikola dobio otkaz, drugi put u sezoni

Godinama je prisutno mišljenje da svetskim fudbalom vlada portugalski trenerski lobi, da se manje uspešni treneri naslanjaju na one proverene poput Žozea Murinja, Žorža Žezusa, Leandra Žardima... Teotetičari zavere bi rekli da je po sličnoj liniji posao dobio Paulo Souza, pošto će u četvrtak biti promovisan u novog šefa stručnog štaba Salernitane.

Klub sa juga Italije je u liku 52-godišnjeg stratega našao zamenu Davideu Nikoli koji je dobio otkaz posle razočaravajućeg učinka u dosadašnjem toku sezone. Čelnici kluba su tražili zamenu za Nikolu i našli ga tako što su dogovorili angažman sa Portugalcem. Njegov prvi cilj jeste sa izbori opstanak, ako u tome bude uspešan ugovor će se automatski na leto produžiti za još dve godine.

Izabrane vesti

Jedino što deo javnosti postavlja pitanje kako Paulo Souza dobija poslove kad je na prethodnim bio neuspešan. Radio je u Flamengu i nije se pretrgao sa klubom koji je posle njegovog odlaska postao šampion Južne Amerike. Primera radi, Souza je poražen u finalu brazilskog Superkupa od Atletiko Mineira, izgubio je i finale državnog prvenstva Karioka od Fluminensea, u prvih deset kola prethodnog prvenstva je zabeležio samo tri pobede i tek kad ga je zamenio Dorival Žunior klub je živnuo i osvojio Kopa Libertadores.

Ranije Souza ni sa Poljskom nije uspeo da se plasira na Mundijal, dobio je otkaz posle kvalifikacionog ciklusa, da bi tek kroz baraž Česlav Mihnievič odveo selekciju u Katar.

Nikakav specijalan rezultat nije Souza ostvario ni u Bordou, a poslednji put se nešto duže zadržao na jednom mestu baš u Italiji, gde je trenirao Fjorentinu s kojim je u prvoj sezoni kao peti izborio plasman u Ligu Evrope i prošao grupu.

Radio je Paulo još u Kvins park rendžersu, Svonsiju, Lesteru i Videotonu, dok je sa Bazelom i Makabijem iz Tel Aviva osvajao titule u Švajcarskoj i Izraelu.

Interesnatno da je ovo drugi put da je Salernitana otpustila Davidea Nikolu ove sezone. Najpre 16. januara, ali ga posle samo dva dana vratila na klupu. Sad takvu akrobaciju nije izvela.


tagovi

SalernitanaDavide NikolaPaulo SouzaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara