Kristijano Ronaldo dobro će da upamti Srbiju (©MN Press)
Kristijano Ronaldo dobro će da upamti Srbiju (©MN Press)

Kako je sve počelo: Od Ronaldovog bacanja trake, do Mozzartove akcije i šlaga na tortu – Mitro’s on fire

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.11.21. | 23:18

Put Orlova do Mundijala u Kataru

Moralo je i to da se dogodi, da fudbaleri obraduju naciju. Posle kiše, tmurnih oblaka, Srbiju ide na Mundijal u Kataru, drugo uzastopno najveće reprezentativno takmičenje na svetu. Pala je strašna Portugalija, šampion Evrope iz 2016. godine, u Lisabonu sa 2:1 u ključnom meču za odlazak na Svetsko prvenstvo.

Srbija slavi Aleksandra Mitrovića, zlatnog džokera selektora Orlova Dragana Stojkovića Piksija. Ušao je u igru na startu drugog poluvremena i u 90. minutu utišao prepuni Luž. Srbija slavi junake iz portugalske prestonice.

Izabrane vesti

Kako je sve počelo?

Krajem marta ove godine, Srbija je iščupala remi (2:2) protiv Kristijana Ronalda i drugova na Marakani. Vodili su gosti sa 2:0 posle prvih 45 minuta, ali u nastavku rapsodija Orlova i izjednačenje. U poslednjih trenucima meča, posle greške naše odbrane, Ronaldo postiže čist gol, ali pomoćnik nije video da je lopta prešla gol liniju pre nego što ju je štoper Stefan Mitrović izbacio. Ostalo je 2:2, Srbija je slavila remi, a besni as, tada Juventusa, danas opet Mančester junajteda, pre poslednjeg sudijskaog zvižduka baca traku na travu stadiona Crvene zvezde i odlazi nervozno u svlačionicu.

Traku uzima vatrogasac Đorđe Vukićević, s humanom namerom da je iskoristi za pomoć malom Gavrilu, teško bolesnoj bebi kome je bila potrebna velika suma za spas. Gavrilo je rođen 7. septembra 2020. godine, a tri meseca posle rođenja konstatovano je da ima retku neuromišićnu bolest SMA 1 (spinilalna mišićna atrofija tip 1).

Traka je bila na licitacija. Cela Srbija se uključila u akciju koja je trajala nekoliko dana. Na kraju je pobedio Mozzart. Kapitensku traku Kristijana Ronalda koja je završila na travi beogradske Marakane posle kvalifikacione utakmice za Mundijal Srbija - Portugalija na humanitarnoj aukciji kupila je kompanija Mozzart i time obezbedila 7.500.010 dinara za lečenje malog Gavrila Đurđevića. Aukciju je preko sajta Limundo sprovela organizacija „Zajedno za život“, a ponuda naše kompanije bila je najveća.

Srbija je cele kvalifikacije disala za vratom favorizovanoj Portugaliji. Već u drugom minutu, domaćin je poveo posle greške Nemanje Gudelja. Kapiten Dušan Tadić nas je vratio u život, a trzaj glave Aleksandra Mitrovića, najboljeg strelca u istoriji naše zemlje, bio je dovoljan za tri boda i plasman u Katar krajem naredne godine.

Srbija je ponosna na izabranike Dragana Stojkovića Piksija.




tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara