Leni Joro (@ManUtd)
Leni Joro (@ManUtd)

Kako je 'Što ulaziš u frku kad si slabiji' preraslo u šamarčinu Real Madridu

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.07.24. | 21:07

Leni Joro je velika pobeda Mančester Junajteda na fudbalskoj pijaci

Sve je ukazivalo na to da će Real Madrid ovog leta uz Kilijana Embapea potpisati još jednog Franuza, jednog od najtalentovanijih tinejdžera Evrope na štoperskoj poziciji. Leni Joro je praktično isključio sve ostale interesente kada je javno poručio "Izvinjavam se, ali želim da igram za Real Madrid". I zato je srljanje Mančester Junajteda od pre nekoliko dana zaličilo na samoubistvo, na poligon za javnu sramotu kada ostane na zgarištu nakon bitke sa šampionom Evrope.

Taj, naizgled hazarderski potez Junajteda, povlačio je sa sobom pitanje i oživljavanje sećanja na jednu od kultnih replika remek-dela srpske kinematografije pod žanrom komedija - "Munje". "Što ulaziš u frku kad si slabiji."

Izabrane vesti

Ali za nekoliko dana velikan, klub koji od odlaska Ser Aleksa Fergusona, već više od decenije, slovi za posrnulog giganta, bio je dovoljno uporan, samouvremen i platežno sposoban da zalepi šamarčinu velikom Real Madridu i otme mu 18-godišnje francusko čudo. Makar se širom Evrope veruje da će Joro biti creme de la creme štoper.

Junajted je večeras predstavio tinejdžera, kao novu veliku stvar na Old Trafordu, kao drugog najskuplje plaćenog štopera u klupskoj istoriji (nakon 87.000.000 evra za Harija Megvajera), kao veliku pobedu u areni gde je samo velikanima mesto. Možda na terenu još nije povratio snagu, ali mu je na fudbalskom tržištu gotovo nikada nije manjkalo.

Zli jezici će se možda i podsmevati Junajtedu jer je preplatio klinca u poslednjoj godini ugovora plativši Lilu 62.000.000 evra fiksno, dok transfer sa bonusima može biti zaokružen na čitavih 70.000.000. Ali ako hoćete da se rvate sa najmoćnijim klubom planete, ne birate sredstva, vodite se onom "šta košta, da košta".

Real Madrid, znajući da je Joro u poslednjoj godini ugovora, da ne želi da ga produži i da mu se javno već priklonio, gurnuo prst u oko Lilu nudeći "svega" 30.000.000 evra. Uzdao se moć svog imena, u opojno dejstvo treće generacije svojih Galaktikosa, u trenerski lik i delo Karla Ančelotija. Ali ovoga puta je poražen. Poražen je onoga trenutka kada je Junajted pred čelnike Lila stavio 62.000.000 evra koji se ne odbijaju. Sledstveno tome, videvši i veći prostor za masniju proviziju, deo Jorovog zastupničkog tima je momentalno počeo da vuče ka Old Trafordu. Za tili čas, našao se tinejdžer u privatnom avionu za Manečester.

“Od prvog razgovora sa predstavnicima kluba, izneli su mi jasan plan mog napretka u vrlo interesantnom projektu, a istovremeno pokazali ogromnu brigu za mene i moju porodicu. Neverovatna je čast potpisati za klub ovakog ugleda i renomea", objasnio je Joro razloge svog izbora.

A u ovo pažnju Crvenih Đavola, staje i magnetna moć legendi. Nema sumnje da je i legendarni Rio Ferdinand odradio svoj deo posla i pre nego što se javio Leniju video porukom.

"Došao si u najbolji klub na planeti. Znam da ćeš raditi naporno, a u tome je i tajna. Radi, radi, radi, radi, na svim aspektima svoje igre. Imaš sav potencijal ovog sveta i spreman si za Rok&rol. Spreman si da napraviš veliki bum sa ovi klubom", poručio je Rio Leniju.

Na Teatru snova 18-godišnjaka je dočekao petogodišnji ugovor sa opcijom produžetka na još godinu dana. A ta poslednja godina bila bil 2030. Pritom, za momka koji još ima status tinejdžera dobio je ogromnu platu - oko 7.000.000 evra neto.

Kako mediji širom Evrope javljaju da su bonusi lako ostvarivi, očekuje se da transfer izađe na 70.000.000 evra što bi Jora učinilo devetim najskuplje plaćenim fudbalerom u istoriji Crvenih Đavola, Đavola koji su ovog leta rešeni da otimaju igrače. Prvo su uzeli Džošuu Zirkzea Milanu, koji je sa Holanđaninom imao dogovorene lične uslove, ali nije želeo da plaća visoke menadžerske provizije. Sa Zirkzeom i Jorom, probili su Đavoli već 100.000.000 evra izdataka ovog leta. U međuvremenu ne pronalaze zajednički jezik sa Bajernom oko Matijsa De Lihta, a simultano rade na transferu Manuela Ugartea iz Pari Sen Žermena.


tagovi

Leni JoroMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2024Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara