Arpad Šterbik završio karijeru zbog virusa korona

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.20. | 14:40

U 41. godini

Jedan od najboljh rukometnih golmana svih vremena Arpad Šterbik objavio je da je – završio karijeru!

Čuveni čuvar mreže, koji je branio za našu, ali se proslavio u dresu reprezentacije Španije, potvrdio je da je kraj, da se više neće vraćati među stative. Razlog je jednostavan: virus COVIOD-19 zaustavio je sve sportske aktivnosti na planeti, niko ne zna dokle će pošast trajati, da li će se i u kom obliku sezone nastaviti, ali je izvesno da Šterbika neće biti na sceni kad se sve okonča.

Izabrane vesti

Jer, priznaje i sam, zagazio je u 41. godinu života, njegovo telo više ne može da odgovori profesionalnim izazovima kao ranije. Pogotovo ne posle pauze za koju se ne zna dokle će biti na snazi.
Ovo je za mene bila baš teška odluka. Iskreno vam kažem, bilo bi mi baš teško da se opet aktiviram i branim posle duge pauze. Čini mi se da je duel sa Tatabanjom poslednji koji sam odigrao u karijeri. Žao mi je što neću biti u prilici da odigram još jedan Fajnal for Lige šampiona, želeo sam da pojurim još jednu titulu evropskog prvaka, međutim, u ovim okolnostima to je za mene nemoguća misija“, potvrio je Šterbik, koji je pod ugovorom sa mađarskim Vespremom.

U karijeri je branio za Jugović, Vesprem, Sijudad Real, Atletiko, Madrid, Barselonu i Vardar, na klupskom nivou četiri puta je bio prvak Evrope, sedam puta je bio prvak Španije, triput Mađarske, a osvojio je mnogobrojna individualna priznanja.

Što se reprezentativne karijere tiče, sa Jugoslavijom je osvojio dve bronze na svetskim prvenstvima (Egipat 1999, Francuska 2001), da bi onda promenio selekciju i sa Španijom bio jednom prvak planete i Evrope, uz po jednu bronzanu i srebrnu medalju sa velikih takmičenja.

(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara