Kako je pukao dogovoren posao: Igrači prošli lekarske, Inter se uplašio i ucenjivao, jedan zaplakao kada je čuo vesti

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.01.20. | 16:22

Sada je meta Konteov verni vojnik iz Čelsija

Nema ništa od trampe Intera i Rome u kojoj je trebalo da učestvuju Mateo Politano i Leonardo Spinacola. Iako je sve delovalo kao dogovoreno, a igrači čekali na potpis ugovra, Inter je u poslednjem momentu promenio uslove i Roma se povukla iz pregovora.

Šta se desilo u prethodnih nekoliko dana?

Izabrane vesti

Mateo Politano je bio igrač koji je prvi na listi za odlazak iz Intera. Hteli su ga Milan, Fiorentina, Napoli i još neki klubovi, a onda je Nikolo Zaniolo doživeo tešku povredu u dresu Rome i završio je sezonu. Roma se odmah aktivirala na tržištu i počela misiju dovođenja Politana koji joj je i ranije bio zanimljiv igrač. Inter je predložio da Politana trampi za Leonarda Spinacolu koji je po vokaciji levi bek, ali uredno pokriva i poziciji na desnom boku.

Antonio Konte je bio vrlo nezadovoljan izborom na poziciji desnog spoljnjeg koja mu je u formaciji 3-5-2 jako bitna. Taj igrač je trebalo da bude Valentino Lazaro koji je letos kupljen od Herte, ali se nije uklopio i razočarao je Kontea. Pokušavao Interov trener sa Dambrozijom i Kandrevom, ali to nije bilo to. Hteo je bržeg i prodornijeg igrača. Makar neko privremeno rešenje do leta dok ne dođe Toma Menije iz Pari Sen Žermena na čijem transferu Inter radi već neko vreme. I tako je u prvi plan iskočio Spinacola.

Italijanski bek je letos stigao u Romu u trampi za talentovanog Luku Pelegrinija, ali je odigrao samo četiri meča zbog povreda. Nastavili su da ga prate maleri koji su ga poratili i prošle sezone u Juventusu kada je upisao samo 12 mečeva za celu sezonu zbog povreda. Inače, Juve je Spinacolu vratio iz Atalante posle dve sjajne sezone na pozajmici i ozbiljno je računao na njega. Ali zbog stalnih povreda je rešio da ga trampi za malđeg i perspektivnijeg Pelegrinija koji je odmah prosleđen na pozajmicu u Kaljari.

Ipak, Konte i Inter su bili spremni da uzmu Spinacolu ove zime. Posle nekoliko dana pregovora, odlučeno je da trampa bude „glava za glavu“. Tačnije da oba igrača budu procenjena na istu vrednost od 25.000.000 evra i da dođu na pozajmice s obaveznim otkupom ugovora na kraju sezone. Bio je to beli dim i signal za igrače da spakuju kofere.

Politano je stigao u Rim pre dva dana, uspešno obavio lekarske preglede i čekao da Spinacola isto uradi u Milanu. Italijanski bek je došao pre dva dana u Milanu, uspešno je odradio prve lekarske preglede, a onda je Inter zatražio i druge preglede. Malo detaljnije. Spinacola je i to završio sa uspehom.

A onda je Inter rešio da u poslednji čas promeni detalje dogovora. Nerazuri su tražili da pozajmica ne bude sa obaveznim otkupom već tek sa opcijom da postane obavezna tek ako Spinacola odigrao 15 mečeva u nastavku sezone (minimalno 45 minuta svaki). Roma je tu izgubila strpljenje i rešila da se povuče iz pregovora. Spinacola se posle dva dana vraća iz Milana neobavljenog posla (ima rezerevisan let za večeras), dok je Politano u Rimu zaplakao kada je čuo šta se desilo, prema pisanju italijanskih medija.

Inter se već preusmerio na novu metu za desni bok. Konte želi Viktora Mozesa sa kojim je imao sjajnu saradnju u Čelsiju i Nigerijac je tada pružao najbolje parije u karijeri. Mozes je trenutno član Fenerbahčea. Prošle zime je došao na pozajmicu od 18 mesecoi što znači da se pita i Fener. A ugovor sa Čelsijem ga veže do leta 2021. godine. Prilično komplikovana operacija za Inter...

Što se Rome tiče, ona bi posle nedolaska Politana mogla da krene u pregovore oko dovođenja Susa kojeg joj je Milan ponudio pre nekoliko dana.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara