Kako je mali Relja podsetio na Bejla iz londonskih dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | pon. 02.12.19. | 12:01

Za vikend odigrano preko 90 mečeva Mini-Maxi lige

Novi vikend u Mini-maxi ligi doneo nam je dosta zabave kako na terenima balona Kolonijal San, odnosno Foot, tako i van njih. U Kolonijalu je ekipa Žarkova savladala Rozenborg 3:0 iako ništa nije bilo rešeno do poslednje trećine. S druge strane u Foot-u na Autokomandi, dogodila se nesvakidašnja situacija, jedna od onih koje nam iznova pokazuju koliko pozitivne energije, drugarstva i zajedništva deca dele međusobno kroz utakmice Mini-maxi lige.

OFK GOL – FOOT (2013. GODIŠTE)

Izabrane vesti

Uoči duela sa školom fudbala Foot, ekipa Gola je bila deficitarna na poziciji golmana, međutim, vrlo brzo je pronađeno rešenje jer je od rezultata i striktnog vezivanja za pravila, u ovom uzrastu najbitnije da se lopta kotrlja, da se igra fudbal, da se trči, uživa i smeje. Ne dešava se retko da ekipi zafali igrač i da tu prazninu popuni neko iz ostalih timova koji su već u balonu i čekaju svojih pet minuta. Nije ta „pozajmica” ono što je bilo nesvakidašnje. Među stative ekipe Gola stao je Miljan, koji igra za Crvenu zvezdu, a škola fudbal Gol, tim transferom koji je bio aktivan 30-ak minuta, koliko traje jedna utakmica, nije dobila samo golmana već i čitavu grupu malih navijača sposobnih da proizvode izuzetno veliku buku.

„Javi se, Miljane“, „Hoćemo autogram“, „Naš je Miljan, naš je Miljan, bolji od Bufona“, na taj način su Miljanovi saigrači iz Crvene zvezde bodrili svog druga i saborca u njegovoj akciji pomaganja drugoj ekipi.

Miljan ne samo da je branio, nego je posle jednog izletanja pokupio loptu i pokušao da ugrozi protivnički gol. Napadački se nije sve odigralo onako kako je zamislio, ali najbitnije je da je uspeo da istrči nazad na gol i spreči protivnika da zatrese mrežu.

Narandžasto beli su platili ceh za promašaje, a problemi su nastali kada su sa svim raspoloživim sredstvima prešli na polovinu rivala. To je otvorilo ogroman prostor za kontranapade, a upravo posle jednog takvog ekipa OFK Gola je stekla vođstvo.

Mali fudbaleri Foot-a pokušavali su na sve načina da dođu do izjednačenja, ali im nije polaznilo za rukom da prođu ni kroz sredinu, a ni po boku. To se ipak promenilo u poslednjih pet minuta susreta, kada su prvo stigli do izjednačenja, a onda i do preokreta. Lopta je prošla kroz srce protivničke odbrane i završila iza leđa pozajmljenog čuvara mreže koji nije imao nikakve šanse da zaustavi udarac.

Nezavisno od rezultata i preokreta, ovaj duel će se pamtiti po mališanima iz Crvene zvezde, koji su na nekih 30ak minuta preuzeli ulogu navijača i koji su svim srcem bodrili svog druga i ekipu za koju je na kratko zaigrao. Razvijanje prijateljstava, podrška saigraču gde god da je, to su samo neke od vrednosti koje promoviše Mini-Maxi liga.

IZJAVE

Maksim i Aca

Aca, Gol: „Lepo radimo na treninzima i stalno vežbamo da bismo napredovali i igrali fudbal što bolje. Dobro smo driblali i dosta smo trčali danas. Iako ne igram na poziciji golmana najviše volim da gledam golmane kako brane i bacaju se, a posebno Bufona, Nojera i Borjana.“

Maksim, Foot: „Imali smo dobre šanse, dobro smo šutirali, ševali i na kraju uspeli da preokrenemo. Uozbilji smo se u poslednjem delu utakmice i tako smo i došli do dva gola. Omiljeni klub mi je Crvena zvezda, a posebno volim Pavkova, Marina i Borjana zato što su najbolji. Nemam još uvek svoju poziciju i mogu da igram bilo gde.“

ŽARKOVO 4 – ROZENBORG (2012. GODIŠTE)

Kada se utakmica završi 3:0 u korist neke ekipe, obično se podrazumeva da je pobeda bila rutinska. To nije bio slučaju u duelu sedmogodišnjaka iz fudblskih škola Žarkovo i Rozenborg. Ekipa koja nosi naziv norveškog prvoligaša bila je apsolutno ravnopravan rival tokom većeg dela utakmice iako je prvi pogodak primila već u uvodnim minutima, kada je odbrana zakazala na desnoj strani terena dopustivši protivniku da lako završi sa loptom u golmanskom prostoru.

Usledio je duži vremenski period bez pogodaka da bi smo u finišu druge trećine utakmice dobili reinkarnaciju Gereta Bejla iz sezone 2010/11. u Ligi šampiona, u onim sada već čuvenim duelima s Interom. Najmlađi debitant u istoriji fudbalske reprezentacije Velsa je tada svojim prodorima praktično poslao u penziju u to vreme verovatno najboljeg desnog beka na svetu, Brazilca Majkona. Mali Relja iz ekipe Žarkova nije bio rođen kada je Bejl plesao na Meaci i Vajt Hart Lejnu, ali je njegov potez zaličio na nešto po čemu je levonogi Velšanin postao prepoznatljiv evropskoj i svetskoj fudbalskoj javnosti.

Do kraja duela usledio je još jedan gol Žarkova, u kojem je takođe učestvovao mali Bejl, ali ovoga puta nije video saigrača, pa se odlučio na udarac, a ne na dodavanje koje se činilo kao mnogo bolja i logičnija opcija. Na njegovu sreću, saigrač je pokupio odbitak i pogodio za konačnih 3:0.

To je bilo to kada su golovi u pitanju, ali ispostavilo se da se do kraja susreta dogodilo nešto još važnije. Upravo je Relja završio na zemlji zbog povrede zgloba, a svi igrači protivničke ekipe prišli su mestu događaja da vide da li je sve u redu igračem iz suparničkog tabora i na taj način još jedanput pokazali suštinu takmičenja: Učenje i promocija onih životnih vrednosti koje će ih sutra činiti kvalitetnim momcima i ljudima.

IZJAVE

Relja i Teodor

Relja, Žarkovo: „Dobro smo driblali, postigli smo neke lepe golove i baš sam zadovoljan kako smo igrali. Protivnik je dosta trčao i odlično se dodavao. Ja volim da gledam kako igra Kristijano Ronaldo, pošto lepo dribla i daje golove i nogom i glavom.“

Teodor, Rozenborg: „Dobro smo se branili i čuvali igrače, dok je protivnik dobro igrao, dobro se dodavao i imao kvalitetne golmane. Ja ponekad igram na poziciji golmana, ali najviše volim da budem u odbrani. Navijam za Crvenu zvezdu i Milana Pavkova. Voleo bih da pokušam da čuvam Pavkova da mi ne da gol.“

Sve nas spaja i ujedinjuje fudbal.

Potez kola malog Bejla ste već videli, a evo i fer-plej poteza:

Detaljniiji izveštaj, kao i ostale zanimljive detalje sa utakmica pročitajte na sajtu Kidsport.

Foto: Kidsport.rs

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara