(CA Osasuna)
(CA Osasuna)

Kako je igrač od 17.000.000 evra doveden za samo 250.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 11:54

Brajan Saragosa opet u Primeri

Vratio se Brajan Saragosa u Španiju. Samo pola godine je proveo u Bajernu, jedva teren da je video, nije mogao da prati snažan tempo u Nemačkoj i zato je rešio da potraži sreću u ligi koja mi je poznata. Talentovani krilni napadač je promovisan u novog prvotimca Osasune.

U pitanju je pozajmica do kraja takmičarske 2024/25, s tim da klub iz Pamplone neće imati pravo otkupa ugovora, već će se Saragosa vratiti na Alijanc arenu u pokušaju da ostavi trag u Minhenu. Ovo zadovoljstvo će koštati ljude sa El Sadara 250.000 evra na ime pozajmice, a preuzeće i veliki deo Brajanove plate.

Izabrane vesti

Sportski direktor Braulio Vaskes je tražio krilo kakvo pogoduje igri Osasune, nešto što je ekipi nedostajalo prošle sezone otkako je Abde vratio u Betis. Izbor je pao na nekadašnjeg člana Granade koji je impresionirao prošle jeseni, kad se pojavio niotkuda i predstavljao otkrivenje na Iberijskom poluostrvu. Naročito je skrenuo pažnju na sebe kad je dao dva gola Barselonu na Los Karmenesu (2:2).

Posle toga ga je kupio Bajern za 17.000.000 evra, ali Saragosa se nije naigrao u bundesligašu, proveo je na terenu svega 171 minut i možda mu je potrebno da se vrati koju stepenicu niže. I da igra u klubu koji više neguje kontre, nego posed, kako bi njegova hitrina mogla da dođe do izražaja.

Za Brajana Saragosu je bila zainteresovana i Valensija, ali nije mogla da isprati njegove zahteve po pitanju plate, što je iskoristila Osasuna.


tagovi

transferiLetnji prelazni rok 2024Bajern MinhenOsasuna

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara