Kako divno zvuče aplauzi na Emiratima: Arsenal furioznim poluvremenom počistio Junajted, Pepe konačno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.01.20. | 22:54

U prvom velikom derbiju u 2020. Tobdžije zasluženo uzele meru Crvenim đavolima – 2:0

Napokon! Arsenal je spojio lepu igru i povoljan rezultat. U protekla tri meseca vazda mu je nešto nedostajalo – često oboje – da bi u velikom derbiju sa Mančester junajtedom tokom prvog poluremena oduvao sa terena Crvene đavole i upisao prvu pobedu pod vođstvom Mikela Artete. Pobede koja bi mogla da bude vesnik boljih dana, jer se videlo da u Tobdžijama ima baruta, da su sposobne da vezu terenom kao u vreme Arsena Vengera, a da im se ne dešavaju padovi karakteristični za eru nedavno smenjenog Unaja Emerija.

Tim iz Londona slavio je 2:0 i oživeo nadu da bi do kraja prvenstva mogao da pojuri ulaznicu za izlazak na međunarodnu scenu. Da li u Ligu Evrope ili Ligu šampiona zavisiće od rezultata u prvoj polovini 2020, međutim, bude li prikazivao partije nalik ovoj u pretposlednjem susretu 21. kola Premijer lige makar će se na Emiratima češće čuti aplauzi. Kao što s razlogom jesu. I divno zvuče, jer ih odavno nismo čuli, pa je publika bila lišena stresa tako karakterističnog za mečeve ove sezone.

Izabrane vesti

Novu godinu navijačima Arsenala prvi je čestirao Nikola Pepe. I dalje deluje da francuski napadač traži sebe, da se prilagođava na uslove ostrvskog fudbala, ali ako ništa drugo makar je realizacija bolja nego letos i jesenas. Videlo se to posle sjajne kombinacije Seada Kolašinca i Pjera Emerika Obamejana po levoj strani već u osmom minutu, reprezentativac Bosne i Hercegovine zavrnuo je loptu na peterac, a bivši napadač Lila, doduše uz pomoć Viktora Lindelefa, zatresao mrežu i nagoveastio u kom pravcu će teći, po imenima, prvi veliki derbi u Engleskoj u 2020.

Taj gol imao je adrenalinsko dejstvo na fudbalere domaćina. Rastrčali su se terenom, bili brži, oštriji, čvršći u duelima, energija kakva im je nedostajala cele sezone izbijala je iz svakog pasa... Mančester pola sata nije znao šta ga je snašlo, strašan pritisak trpela je odbrana Crvenih đavola i bila je osuđena na kapitulaciju. Pred kraj prvog dela Pepe je izveo korner, Lakazet očešao loptu, De Hea je u padu samo odložio na nogu Sokratisa Papastatopulosa, a grčki štoper zakucao loptu u mrežu.

Dva gola prednosti imao je Arsenal, mleo rivala, pitao se za sve ne terenu, ostavio goste sa Old Traforda bez šanse u prvom poluvremenu i posle tako spektakularnog izdanja logično je bilo da malo obori ritam. Na kraju krajeva, rezultat mu je išao na ruku, trebalo je samo biti dovoljno oprezan u odbrani i ne napraviti neku glupost koja godinama karakteriše poslednju liniju crveno-belih. Srećom po njih, izgleda da su fudbaleri Mančestera preterali prilikom novogodišnjeg dočeka, izgledali su tromo, pospano, bez krvi, energije, smisla u organizaciji napada, skoro da nijedna upotrebljiva lopta nije stigla do Markusa Rašforda i Antonija Marsijala.

Morao je da reaguje Ole Gunar Solskjer, početkom nastavka pojačao je manevar ubacivanjem Grinvuda i Andreasa Pereire, a samo što je kročio na teren Brazilac je na dodavanje Nemanje Matića (igrao 81 minut) bio u najboljoj šansi za goste na utakmici, ali je pucao u spoljni deo mreže.

Skoro sat vremena trebalo je Crvenim đavolima da zaprete Lenu, međutim, toliko loše su igrali da ni taj počasni gol nisu zaslužili. Iako je gosti imali posed, pa čak i neke pokušaje, fudbaleri Mančestera ništa vredno pomena nisu uradili do kraja utakmice. Mogli su samo da kako divni, pomalo zaboravljeni, huk sa Emirata vodi Arsenal ka prvoj premijerligaškoj pobedi kod kuće od 6. oktobra. Zasluženoj.

PREMIJER LIGA - 21. KOLO

Sreda
Barnli - Aston Vila 1:2 (0:2)
/Vud 80 – Vesli 27, Griliš 41/

Brajton - Čelsi 1:1 (0:1)
/Jahanbaš 85 - Aspilikueta 10/

Njukasl – Lester 0:3 (0:2)
/Perez 36, Medison 39, Čudri 87/

Sautempton – Totenhem 1:0 (1:0)
/Ings 17/

Votford - Vulverhempton 2:1 (1:0)
/Deluofeu 30, Dukure 49 – Neto 60/

Mančester siti – Everton  2:1 (0:0)
/Žezus 51, 58 – Rišarlison 71/

Norič – Kristal Palas  1:1 (1:0)
/Kantvel 4 - Vikam 87/

Vest Hem – Bornmut  4:0 (3:0)
/Nobl 17, 35p, Haler 25, Anderson 66/

Arsenal – Mančester junajted 2:0 (2:0)
/Pepe 8, Sokratis 42/

Četvrtak
21.00: (1,33) Liverpul (5,20) Šefild Junajted (9,00)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara