Son protiv Hendersona i Firmina (©Reuters)
Son protiv Hendersona i Firmina (©Reuters)

Kako bez odbrane na Kejna i Sona?

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 12:49

Liverpul ima problema sa centralnim defanzivcima pred duel sa Totenhemom za vrh tabele

Drugi na prvog posle 12 rundi, najefikasniji napad na najčvršću odbranu, Liverpul na Totenhem. Redsi i Spursi sakupili su isti broj bodova, deli ih samo gol-količnik, a ove sezone u prvenstvu su izgubili svega jednu utakmicu, pa je njihov večerašnji dvoboj na Enfildu, bez ikakve dileme, derbi 13. kola Premijer lige (21.00).

Izabranici Jirgena Klopa protekle nedelje su mogli do čelne pozicije, ali nisu uspeli da odnesu ceo plen sa Krejven Kotidža. Čak su morali dobro da se pomuče kako bi zaradili bod protiv Fulama, upisavši treći remi u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima. Domaća forma je puna podataka koje unose strah u svakog posetioca. Liverpul je ove sezone pobedio u svih šest ligaških utakmica kod kuće i u proseku postizao po tri gola, a bez poraza je na Enfildu na 65 proteklih prvenstvenih mečeva.

Izabrane vesti

Pevci dolaze na mesto gde nisu pobedili devet i po godina, odnosno samo jednom na 26 gostovanja, i nameriće se na rivala koji ih je preslišavao u pet prethodnih navrata, ali koji ima hronične kadrovske probleme, naročito u defanzivi. Bez stuba odbrane Van Dajka i Gomeza, odnosno rovitog Matipa, a sa ubitačnim Kejnom i Sonom u vrhunskoj formi na drugoj strani, Žoze Murinjo može da nastavi da sanja šampionski san.

Remi sa Kristal Palasom za vikend osujetio je Spurse u pokušaju da se odvoje na vrhu, ali i je i on održao impresivnu seriju Totenhema bez poraza u ligi. Otkako je izgubio na otvaranju sezone kod kuće od Evertona, londonski tim nije poražen.

Obe ekipe su kandidati za titulu, ali pokazuju znake krhkosti. Defanzivna desetkovanost dopušta Liverpulovim rivalima da mu često zatresu mrežu, a Pevci na strani uglavnom pogađaju. Na sedam od prethodnim osam duela uspeli su da pogode metu, a bez poraza su na devet minulih ligaških duela u gostima. Ipak, nisu ni gosti bez izostanaka, pošto na Enfildu neće biti Bejla, Lamele i Tangange.

Dodajmo i da je Liverpul na pet poslednjih mečeva izgubio - računamo i penale serije - od rivala čije ime počinje na slovo A. U tri navrata koban je bio Arsenal, a protekla dva neuspeha usledila su od Aston Vile i Atalante.

Arsenal je u teškoj utakmici i rezultatskoj krizi i večeras dočekuje vrlo dobri Sautempton. Vrhunac propasti bio je nedeljni domaći duel protiv Barnlija (0:1). Tobdžije su imale više od igre, ali ih je u drugom poluvremenu iz komocije "eliminisao" Granit Džaka nepromišljenim isključenjem. Najbolji strelac ekipe Obamejan nikako ne uspeva da uđe u seriju pogodaka i trenutno je jedna od najslabijih karika Arsenala. Do sada je samo dva puta pogađao metu, što je malo za centarfora takvog kalibra.

Suprotno tome, Sautemptonove partije su van svih očekivanja i zauzima mesto kojem se londonski tim nadao. Posle oporavka prve zvezde Denija Ingsa, trener Hasenhitl ima svu "municiju".

Večeras je na programu i jedan londonski okršaj. Vest Hem dočekuje Kristal Palas, a oba tima do sada mogu da budu zadovoljna učinjenim. Vest Hem je postigao posebno veliki napredak, a trenutno je u veoma dobroj formi sa četiri pobede na pet poslednjih susreta. Pokušaće da produži niz pobeda u londonskom derbiju protiv nepredvidivog rivala, koji zaostaje samo tri boda. Palas čeka drugi gradski derbi zaredom, jer je u nedeljnom duelu kod kuće uzeo bod protiv Totenhema (1:1). U poređenju sa prethodnom pobedom 5:1 protiv Vest Bromviča, samopouzdanje ekipe je na visokom nivou.

PREMIJER LIGA - 13. KOLO

Utorak

Vulverhempton - Čelsi 2:1 (0:0)

/Podens 66, Neto 90+5 - Žiru 49/

Mančester Siti - VBA 1:1 (1:1)

/Gundogan 30 - Dijaš 43ag/

Sreda

19.00: (2,35) Arsenal (3,35) Sautempton (3,05)

19.00: (1,88) Lids (3,50) Njukasl (4,20)

19.00: (2,35) Lester (3,35) Everton (3,05)

21.00: (2,75) Fulam (3,10) Brajton (2,70)

21.00: (1,98) Liverpul (3,50) Totenhem (3,90)

21.00: (2,20) Vest Hem (3,30) Kristal Palas (3,35)

Četvrtak

19.00: (1,82) Aston Vila (3,50) Barnli (4,60)

21.00: (6,75) Šefild Junajted (4,10) Mančester Junajted (1,52)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

TotenhemLiverpulPremijer liga

Obaveštavaj me

Liverpul
Arsenal
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara