Kakav rezultat TSC-a: Pao Šahtjor iz Donjecka

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.07.24. | 20:00

Sjajan kraj priprema za predstavnika Srbije u Ligi Evrope - 1:0

Dve utakmice u samo 24 časa za tim Deana Klafurića i dva izuzetna rezultata. Nakon što su u samo tri minuta uspeli da stignu dva gola prednosti protiv Austrije iz Klagenfurta, danas su Topolčani slavili protiv višestrukog šampiona Ukrajine i ovogodišnjeg učesnika grupne faze Lige Šampiona. Rani pogodak Miloša Vulića bio je dovoljan da TSC slavi i da fudbaleri ekipe sa severa Srbije puni samopouzdanje se zapute nazad ka Bačkoj Topoli gde će dočekati početak prvenstva – 1:0.

Izmenio je u potpunosti sastav stručni štab TSC-a, pa je u odnosu na jučerašnju proveru na teren izašlo novih 11 fudbalera. Do vodećeg gola Topolčani su stigli na sebi svojstven način. Izašli su visoko i čekali grešku protivnika koju bi kapitalizovali, a za nju im je danas bilo potrebno svega par minuta. Do kraja utakmice je Šahtjor bio dominatniji tim, imao više loptu u posedu, ali nisu uspeli ukrajinski fudbaleri da savladaju Veljka Ilića, čak ni pojačani nekolicinom Brazilaca koji su kidisali na gol trećeplasirane ekipe Mozzart Bet Superlige. Može biti Dean Klafurić zadovoljan nastupom svojih izabranika, koji su ponovo igrali kompaktno, branili se timski i disciplinovano, ali i uspeli da stvore dovoljan broj prilika da slave.

Izabrane vesti

Moglo je pobeda Topolčana da bude i ubedljivija, da su malo više koncentracije u završnici imali Marko Lazetić i Ifet Đakovac. Ipak, iako se radi o prijateljskoj utakmici, ovakav rezultat će sigurno ići u prilog timu iz Bačke Topole, jer je savladan tim koji je čak 15 puta bio šampion Ukrajine, pa čak i stigao do trofeja u kupu UEFA 2009. Koliko je timu iz Donjecka bilo bitni da ne izgubi, govori i podatak da je u poslednjem minutu utakmicu čuvar mreže Rudara došao u kazneni prostor TSC-a ne bi li pomogao svojoj ekipi.

Furiozan start utakmice obeležio je niz prilika i prednost do koje je došao tim iz Srbije. Šampion Ukrajine je testirao Veljka Ilića već posle par minuta ali je uspeo mladi golman da ukroti udarac Artjoma Bondarenka. Isti igrač Šahtjora je minut kasnije bio tragičar, jer je uspeo da izgubi loptu pred golom, čime je omogućio Milošu Vuliću da nikad lakše u karijeri postigne pogodak. U neverici su fudbaleri ovogodišnjeg učesnika Lige šampiona posmatrali šta se dešava pred njihovim golom, jer je vezista Rudara uspeo da izgubi loptu unutar kaznenog prostora.

Sa druge strane, neopreznost odbrane Topolčana je umalo kažnjena u dva navrata, prvo je Aleksandar Zubkov pokušao iz daljine, međutim, nije se dao iznenaditi Veljko Ilić, ispružio se i odbranio pokušaj loba ukrajinskog fudbalera. Potom je Lasina Traore pokušao da se proslavi u stilu Ćavija Simonsa protiv Engleske, ali je ipak bio neprecizan. Imao je i Juhim Konoplja šansu da donese izjednačenje svom timu, gađao je precizno nakon kornera, a na putu do gola isprečio se Ivan Milosavljević.

Zamenio je na poluvremenu kompletan sastav trener Šahtjora, Romano Pušić, ali efekat nije bio vidljiv. Pokušavali su fudbaleri šampiona Ukrajine da probiju po bokovima, gde im je bio zatvoren svaki prilaz. Nisu uspeli ni preko prekida da stignu do pogotka, odlično je loptu u kazneni prostor poslao Anton Hluščenko, a na loptu je zakasnio Jehor Nazarina, koji je utrčao na drugu stativu i umalo uspeo da loptu prosledi u mrežu. 

Posle perioda inicijativa Šahtjora, usledile su dve stopostotne šanse za TSC. Marko Lazetić je presekao pas Tarasa Stepanenka, izašao sam pred čuvara mreže Denisa Tvardovskog, zaobišao ga, i potom šutirao pored gola sa samo par metara. Ni Ifet Đakovac nije imao dovoljno sreće, posle centaršuta Jovana Vlalukina lopta se odbila na noge vezisti Topolčana, koji je iz neposredne blizine uspeo da pogodi samo Denisa Tvardovskog, junaka Rudara iz Donjecka u nastavku.

Niz promašaja nastavili su i fudbaleri ukrajinskog tima, posle centaršuta Antona Hluščenka izdigao se Pedro Enrike i gađao glavom, samo da bi posmatrao kako njegova lopta prolazi tik pored stative.

 ŠAHTJOR DONJECK – TSC 0:1 (0:1)

Brdo pri Kranju, Slovenija

/Vulić 4/

ŠAHTJOR DONJECK: Riznjik, Konoplja, Matvijenko, Bondar, Azarov, Marlon, Bondarenko, Zubkov, Sudakov, Kevin, Traore. Igrali su još: Tvardovski, Stepanenko, Farina, Nazarina, Vinisijus, Pedrinjo, Neverton, Pedro Enrike, Eginaldo, Hluščenko, Latsabidze. 

TSC: Ilić, Vlalukin, Capan, Krstić, Petrović, Milosavljević, Radin, Đakovac, Vulić, Ćirković, Lazetić. Igrali su još: Pejić, Pantović, Banjac.


tagovi

Šahtjor DonjeckDean KlafurićMiloš Vulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara