(Reuters)
(Reuters)

Kakav poraz Lestera na tržištu: Dao više novca i opet izvisio! Nije mu prvi put ovog leta

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.24. | 12:22

Adam Hložek ide iz Leverkuzena u Hofenhajm za klupski rekord

Izgleda da Premijer liga nije svima najatraktivnija na svetu. Mnogi jure ka Ostrvu, da osete čari igranja na tamošnjim stadionima, izmere se sa nekim od najboljih klubova planete, međutim, ima i drugačijih primera. Ponudio ga je Adam Hložek, odlukom da odbije ponudu Lestera i ostane u Nemačkoj, pošto je dogovorio prelazak iz Bajer Leverkuzena u Hofenhajm.

Posao je utanačen i čeka se realizacija, koja će češkog reprezentativca učiniti najskupljim pojačanjem malenog kluba iz Zinshajma. Hof će na račun branioca bundesligaške titule prebaciti odmah 18.000.000 evra čime će biti srušen rekord postavljen prethodnog leta kad je Mergim Beriša dolazio iz Augzburga za 14.000.000 evra. Hložek košta više, jer su se plavo-beli obavezali da će na Baj arenu poslati dodatnih 2.000.000 evra u vidu bonusa zavisno od broja utakmica i golova 22-godišnjeg napadača, a uz to će klub Ćabija Alonsa prihodovati deset odsto od naredne prodaje bivšeg fudbalera praške Sparte.

Izabrane vesti

Hložek je već stigao na novu adresu, tokom petka će biti podvrgnut lekarskim pregledima, ozvaničenje saradnje do 2029. očekuje se do kraja vikenda, čime će ostati u Nemačkoj. I to ima uporište: geografski mu je bliže Češkoj, igranje za Hofenhajm nudi manje rizika nego za Lester, a postoji mogućnost izlaska na evropsku scenu, što baš i nije realno sa Lisicama, koje su se tek vratile iz Čempionšipa.

E, sad: ispostavilo se da ni novac koji su sa stadiona King pauer nudili Leverkuzenu nije bio presudan. Lester je hteo u cugu da plati 20.000.000 evra, ali Nemci su odlučili da ispoštuju želju Hložeka koji nije bio siguran u projekat Lisica i odabrao je sigurniju varijantu u vidu ostanka u Bundesligi. Uostalom, tek su mu 22 godine i možda je prirodnoje da se razvija u Nemačkoj, nego da ga „pojede“ ostrvski stil.

Ovakvom razvoju događaja raduju se u Hofenhajmu, pošto su praktično „skinuli“ već viđeno pojačanje Lesteru. Pojavili su se maltene kad je posao između Leverkuzena i Engleza bio pri kraju i maltene „ukrali“ momak koji je na 80 mečeva za Bajer dao 14 i nemestio 11 golova, a još efikasniji bio dok je nosio dres Sparte.

Ovakav poraz Lestera na tržištu je produbio krizu tamošnjeg sportskog sektora, pošto je tokom aktulenog prelaznog roka izvisio za nekoliko igrača koje je ciljao: Fabija Karvalja, Vilfrida Zahu, Matijasa Soulea, Risa Nelsona, Elija Vaija, Jasera Asprilju, Fotisa Joanidisa...


tagovi

Adam HložekHofenhajmBajer LeverkuzenLesterLester SititransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara