Trenutak kada se ukazuje pomoć Đorđu Skalviniju (©Reuters)
Trenutak kada se ukazuje pomoć Đorđu Skalviniju (©Reuters)

Kakav maler: Skalvini pokidao ligament kolena u najnebitnijoj utakmici i propušta EURO!

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 23:34

Đan Pjero Gasperini pod baražnom paljbom uvreda zbog odluka da pouzdanog defanzivca stavi u tim od prvog minuta

Pehovi reprezentacije Italije postaju sve ozbiljniji. Samo tri dana posle odluke Frančeska Aćerbija da se povuče iz tima za EURO zbog povrede, za Lučana Spaletija stiže nova muka - Đorđo Skalvini takođe propušta Evropsko prvenstvo!

Razlog je nimalo banalan - pouzdani defanzivac pokidao je prednji ukršteni ligament levog kolena! To je potvrdio italijanski Skaj u kasnim večernjim satima, a prema prvim najavama na teren bi mogao tek krajem januara naredne godine.

Izabrane vesti

Ozbiljna se buka digla u Italiji zbog Skalvinijeve povrede, odnosno pre svega zbog odluke trenera Đan Pjera Gasperinija da Skalvinija stavi u prvu postavu i drži ga ceo meč na terenu u porazu od Fiorentine (2:3). Dve ekipe igrale su najnebitniju utakmicu, odložen susret 29. kola čiji ishod ni na koji način nije mogao da promeni situaciju na tabeli. I pored toga Gasperini je svog štopera držao sve vreme na terenu i dogodilo se očigledno neizbežno... Skalvini je u 84. minutu morao van terena uz pomoć lekarske ekipe, a ubrzo posle toga naslutilo se da je u pitanju teža povreda koja je nekoliko sati kasnije i medijski potvrđena. Kasnije je to učinila i Boginja provincije. Sada se još čeka obaveštenje iz italijanske reprezentacije, ali nema dileme da je Skalviniju ne samo ova sezona i nastup na Evropskom prvenstvu, već i verovatno naredna godina uništena!

Sada se čeka odluka Lučana Spaletija. Pošto je postalo jasno da Aćerbi otpada, iskusni stručnjak je u stanje pripravnosti stavio Federika Gatija iz Juventusa, mada se još nije pridružio saigračima u Koverćanu i još trenira u Torinu. Posle teške povrede Skalvinija Spaleti će verovatno biti prinuđen da Gatija uvrsti među 26 putnika, s obzirom da sada ostaje ozbiljno kratak za štopere...

Selektor Italije će konačni spisak objaviti 6. juna, mada je u poslednjem javnom obraćanju rekao da možda neće kratiti trenutni spisak od 29, odnosno sada 28 kandidata tako što će da se odrekne nekog iz veznog reda ili napada. Sada se već dinamika ozbiljno menja, a cela nacija iščekuje Spaletijevo obraćanje u ponedeljak, pred prijateljski meč sa Turskom u Bolonji.

Tada bi tebalo da bude jasnije šta će biti sa Gatijem, ali i kako će spisak eventualno dalje da se menja. Spaleti od štopera sa trenutnog spiska ima Alesandra Bastonija i Matea Darmijana iz Intera, Alesandra Bonđorna iz Torina, Đanluku Manćinija iz Rome i Rikarda Kalafiorija iz Bolonje, plus Đovanija di Lorenca iz Napolija koji može da pokrije mesto u srcu odbrane kroz sistem sa trojicom pozadi.

No, kakav peh za 20-godišnjaka koji je trebalo da raširi svoja krila na Euru posle dobre sezone sa Atalantom...


tagovi

Đorđo Skalvinifudbalska reprezentacija ItalijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara