Danilo Pereira (© PSŽ)
Danilo Pereira (© PSŽ)

Kakav je to klub kad kapitena pošalje na pozajmicu? Danilo Pereira u PSŽ-u za 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 11:40

Narednog leta otkup po ceni od 16.000.000

Navikao je Horhe Nuno Pinto da Kosta da posmatramo Porto kao kovnicu novca, držao je predsednik kluba reputaciju u svakom od poslednjih prelaznih rokova prodajama Andre Silve Milanu, Rikarda Pereire Letseru, Diogo Dalota Mančester junajtedu, Edera Milita Realu, Fabija Silve Vulverhepmtonu. Uglavnom za ogroman novac.

No, u finišu nikad duže letnje pijace stiže pomalo šokantna vest da je Porto, prvak države, poslao svog kapitena na – pozajmicu. Jedno s drugim ne ide, ali u svetu modernog fudbala, pogotovo kad su transferii u pitanju, očigledno je moguće.

Izabrane vesti

Danilo Pereira je novi fudbaler Pari Sen Žermena. Stigao je na zajam tokom kog će viceprvak Evrope proslediti Zmajevima 4.000.000 evra, pritom se obavezao da ga narednog leta otkupi po ceni od 16.000.000 evra. Zaradiće Porto tako 20.000.000 evra za lidera tima, čoveka koji nosi traku, što je u najmanju ruku čudno ako se zna da je samo pre mesec dana Vulverhemptonu prodao Fabija Silvu za 40.000.000 evra.

Pritom, nije Danilo Pereira bilo ko. Reč je o reprezentativcu Portugala (39 utakmica), osvajaču titule evropskog prvaka 2016, sudeoniku u pohod na prvi trofej Lige nacija 2019.

Pereira će prošiti kadar Pari Sen Žermena kad je reč o defanzivnim vezistima. Ima trener Tomas Tuhel na raspolaganju Andera Ereru, Marka Veratija, Danila Paredesa, Idrisu Gaja, nije na odmet još jedna radilica u prenatrpanom kalendaru takmičenja.

Danilo Pereira je treće pojačanje Parižana ovog leta, posle Alesandra Florencija iz Rome (pozajmica, 1.000.000 evra) i Mojze Kena iz (pozajmica bez prava otkupa). Ranije je u stalne ugovore pretočena saradnja sa golmanom Serhiom Rikom i napadačem Maurom Ikardijem.



tagovi

Pari Sen ŽermenPortoDanilo PereiraLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara