Kakav finiš na Selhurstu! Palas iskeširao 50.000.000 evra za tri pojačanja i zadržao kapitena

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 21:26

Sjajan finiš prelaznog roka za londonski klub

Trojicu novajlija doveo je Kristal Palas za dva meseca prelaznog roka, a onda dodao gas u poslednjim satima i dogovorio još toliko pojačanja! Nestrpljivi su navijači londonskog kluba pošto su sa Selhurst parka za njih spremili još tri pojačanja u smiraj prelaznog roka, dva u defanzivi (Maksens Lakroa i Trevo Čaloba) i jedno u napadu (Edi Enketija) za čije će dolaske zbirno izdvojiti oko 50.000.000 evra.

Prvi je u prostorije engleskog kluba stigao Maksens Lakroa. Francuski štoper doveden je iz Volfzburga u poslu vrednom 21.000.000 evra od kojih će 18.000.000 odmah sliti u kasu nemačkog kluba dok bi ostatak mogao da dobije kroz bonuse.

Izabrane vesti

Lakroa je u prestonicu Engleske stigao na insistiranje trenera Palasa Olivera Glaznera sa kojim je godinu dana sarađivao u Volfzubrgu. U nemački klub je stigao još leta 2020. godine iz Sošoa, a budući da je ušao u poslednju godinu ugovora koji nije želeo da produži, Vukovi su bili primorani da ga prodaju što je londonski klub iskoristio i pojačao se na poziciji na kojoj je to bilo neophodno.

Budući da je prethodno prodao Joakima Andersena Glazneru je bio neophodan još jedan štoper s obzirom na to da forsira formaciju sa trojicom centralnih defanzivaca, a klub mu je maksimalno izašao u susret i dogovorio dolazak Trevoa Čalobe. Engleski štoper bio je prekobrojan na Stamford Bridžu i Čelsi je na sve načine pokušavao da ga se reši te je pristao na ‘suvu‘ jednogodišnju pozajmicu za koju će Palas platiti simbolično obeštećenje.

Na kraju i Edi Enketija. Njegov dolazak je Palas dogovorio sa Arsenalom još pre nekoliko dana, ali je engleski centarfor tek danas obavio lekarske preglede i nekolimo minuta pre ponoći zvanično predstavljen. Za njegove usluge Orlovi će platiti 25.000.000 u cugu i pride još 6.000.000 kroz bonuse za momka koji na Emiratima nije mogao da se izbori za ozbiljniju ulogu pored Gabrijela Žezusa i pre svega Kaija Haverca. Ostaje doduše da se vidi hoće li u Palasu igrati u tandemu sa Žan Filipom Matetom ili će deliti minutažu.

Još više od pomenutih pojačanja navijače Palasa obradovala je vest o ostanku kapitena Marka Geija. Engleski reprezentativac je tokom celog leta bio meta Njukasla, ali je londonski klub bio čvrst pri stavu da ga neće pustiti za manje od 90.000.000 evra. Najbliže što su Svrake prišle bilo je 77.000.000 evra fiksno plus 6.000.000 u bonusima, međutim, Palas se pokazao kao tvrd pregovarač.

Prethodno, Palas je bez obeštećenja doveo ofanzivnog vezistu Daičija Kamadu, još jednog Glaznerovog starog poznanika (sarađivali u Ajntrahtu), brzonogo krilo Ismailu Sara platio Marselju 15.000.000 evra, a istu sumu izdvojio i za dolazak štopera Šadija Rijada iz Betisa.


tagovi

transferiMaksens LakroaKristal PalasLetnji prelazni rok 2024Edi NketijaTrevo ČalobaMark Guehi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara