Ilkaj Gundogan (©Reuters)
Ilkaj Gundogan (©Reuters)

Kakav bi to preokret bio! Ilkaj Gundogan razmatra opcije za povratak u Mančester Siti

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.24. | 01:32

Hansi Flik uverava da nema ništa od odlaska iskusnog veziste, ali Radio Katalunja tvrdi da je on već kontaktirao ljude iz svog bivšeg kluba

Imao je Ilkaj Gundogan veliku želju da zaigra za Barselonu, a ostvario ju je prošlog leta kada je po isteku ugovora napustio Mančester Siti i kao slobodan igrač stigao u Kataloniju. Iako nije uvek bio na istim talasnim dužinama sa trenerom Ćavijem, kapiten nemačke reprezentacije bio je jedan od najboljih fudbalera slavnog kluba u prošloj sezoni, međutim, ni po Ćavijevom odlasku nezadovoljstvo nije prošlo.

Iako je na klupu došao njegov bivši selektor Hansi Flik, iskusni vezista smatra da u Barseloni nema tretman kakav zaslužuje i želi da ode. Tu vest plasirao je tokom vikenda katalonski sport, navodeći da je Gundogan već obavestio i novog trenera i sportskog direktora Deka o svojim planovima. Navodno je 33-godišnjak iz Gelzenkirhena pobesneo kada je video da njegovog imena nema u timu za meč prvog kola Primere protiv Valensije u gostima. Flik je to objasnio odlukom da ne rizikuje nakon što je njegov sunarodnik dobio jak udarac u arkadu tokom prijateljskog meča sa Monakom i dodao je da je razgovarao sa Gundoganom, te da veruje da će ostati u klubu.

Izabrane vesti

Radio Katalunja, međutim, pozivajući se na izvore u Barseloni, tvrdi da je Nemac već kontaktirao ljude iz sportskog sektora Mančester Sitija kako bi se raspitao o opcijama povratka na Etihad. Ukoliko bi do toga došlo, bio bi to rasplet koji je malo ko mogao da očekuje s obzirom na Gundoganovu odlučnost da dođe u Barselonu, kao i na njegove godine.

Ipak, imajući u vidu da je ostavio dubok trag tokom sedam sezona u plavom dresu, kao i da je Pep Gvardiola imao ogromno poverenje u njega, ne bi trebalo olako odbaciti mogućnost da nekadašnji fudbaler Borusije Dortmund ponovo zaigra za Mančester Siti sa kojim je osvojio pet Premijer liga i jednu Ligu šampiona, Pokazao je Gundogan prošle sezone da i dalje može da igra vrhunski fudbal, bez obzira na krštenicu (24. oktobra puni 34 godine).

Ugovor sa Barselonom potpisan je do 30. juna 2025, ali ukoliko bude uporan u nameri da napusti Kamp Nou sigurno je da bi Đoan Laporta pristao da ga proda i rastereti ionako prebukiran budžet za plate igrača, a usput i zaradi, s obzirom na to da je Gundogan stigao bez obeštećenja dok bi u trenutnoj situaciji određena suma za transfer morala da legne na račun Katalonaca.

Pominjalo se da se za iskusnog vezistu raspituju klubovi iz Saudijske Arabije i Turske, ali teško da bi bilo koji od njih mogao da parira Mančester Sitiju ako bi Gvardiola dao pozitivan odgovor na pitanje o Gundoganovom povratku u Englesku.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Ilkaj GundoganBarselonaMančester Siti

Obaveštavaj me

Man. Siti
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara