Dortmund dobio dozvolu: Dečak Mukoko (15) od novembra može da igra za prvi tim

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.04.20. | 15:26

U mlađim kategorijama do sada odigrao 84 utakmice i postigao 128 pogodaka...

Ima Dortmund jednog od najboljih mladih vezista na svetu u liku Džejdona Sanča. Ima spektakularnog mladog napadača Erlinga Halanda, onda 20-godišnjeg štopera Dana Zagadua, pa Đovanija Rejnu... Ali ima pravo blago i u omladinskom timu. 

Već nekoliko meseci unazad nemački mediji bruje o Jusufu Mukoku, 15-godišnjem dečaku kom je Borusija pokušavala da izdejstvuje dozvolu za nastupe u Bundesligi. Svoje mišljenje o toj temi dali su svi - doktori specijalisti, treneri, igrači. Da bi DFL konačno presudio: Mukoko može da igra za prvi tim od novembra!

Izabrane vesti

Odluka je zvanična, a da bi bila doneta fudbalska liga morala je promeni svoj pravilnik. Od slučaja "Mukoko" najveći talenti tako će već u dobi od 16 godina moći će da igraju Bundesligu...
"Veoma smo srećni zbog ovakve odluke", kazao je direktor mlađih selekcija Dortmunda Lars Riken. "Ona će pomoći klubovima da brže razvijaju svoje najveće talente. Većina ekipa i trenera želi da šansu ukaže mladima, ovo će im to i omogućiti. Specijalni talenti poput Mukoka treba da dobiju šansu što ranije i naprave iskorak u razvoju".

Jusuf Mukoko proslaviće se 16. rođendan 20. novembra. Već narednog dana moći će da zaigra za Dortmundov prvi tim.

Podsetimo, radi se o napadaču rođenom u Kamerunu koji je već počeo da igra za mlađe kategorije reprezentacije Nemačke. Mukoko je oborio sve rekorde u omladinskom fudbalu, o čemu smo više puta pisali.

Za kadetski tim Borusije (U17) odigrao je 56 utakmica i postigao 90 golova. Prošlog leta prebačen je u omladinsku konkurenciju (igrači do 19 godina) i ponovo je bio izuzetno dominantan - 21 utakmica i 34 gola do prekida prvenstva. U UEFA Ligi mladih na sedam mečeva četiri puta je tresao mrežu. 

Ukupno otkako je počeo da igra za mlađe kategorije Dortmunda: 84 utakmice i 128 pogodaka u svim takmičenjima!  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara