Kahvić s podignutim rukama posle gola
Kahvić s podignutim rukama posle gola

Kahvić pogađa kao u kadetima i ne razmišlja o Baharu: Cilj je da vratim OFK Beograd tamo gde pripada

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.08.23. | 17:22

Napadač Crvene zvezde na pozajmici u OFK Beogradu ne skriva zadovoljstvo posle četiri gola na dve utakmice

Povratak OFK Beograda u prvoligaško društvo vratio je fudbalskim ljubiteljima i neke stare "male" derbije, pa su posle niza godina Romantičari početkom aktuelnog meseca odmerili snage sa Slobodom iz Užica i Metalcem. Susrete sa rivalima protiv kojih nisu imali priliku da igraju više od šest godina, igrači kluba sa Stare Karaburme ukrasili su pobedama u kojima je posebnu pažnju privukao Aleksandar Kahvić.

Talentovani Zvezdin napadač dres OFK Beograda zadužio je kao pozajmljeni igrač i već na seniorskom debiju upisao prvenac kojim je beogradski klub overio pobedu u Užicu (2:0). Na Kahvićev odličan prvi korak nadovezao se duel protiv Metalca i preokret u režiji centarfora rođenog 2004. godine u Tesliću, koji je sa tri pogotka srušio nade gostiju iz Gornjeg Milanovca (4:1). Ofanzivac koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Makabi Haifi, po povratku u Beograd na idealan način je otvorio novo poglavlje.

Izabrane vesti

"Drago mi je da sam se vratio u Srbiju, a zadovoljstvo je još veće s obzirom na to da sam na odličan način zakoračio u seniorski fudbal. Gol na debiju bio je dodatna motivacija, potom i het-trik protiv Metalca... Četiri gola na prve dve utakmice u seniorskom fudbalu su scenario kakav nisam mogao ni da zamislim", zadovoljno je Kahvić počeo razgovor za Mozzart Sport.

Iako je golgeterskim učinkom ostavio trag i tokom školovanja iz juga Marakane, 19-godišnji fudbaler je poslednji put u takmičarskoj utakmici postigao više od dva gola u Kadetskoj ligi Srbije, kada je u dresu Grafičara protiv Mačve potpisao osam od 11 golova u ubedljivom slavlju (11:0).

"Ne pamtim kada sam postigao poslednji het-trik i u prijateljskim utakmicama. Izdvojio bih prvi gol, izjednačujući, bio je neobičan, iz teške pozicije. Uz to, uticao je da se podigne čitava ekipa i da krenemo ka celom plenu. Srećan sam što sam dobio priliku da se oprobam u seniorskom fudbalu. Bilo je reči o tom koraku još dok sam bio u omladincima Zvezde. Zbog konstitucije se pominjalo da već tada da budem poslat na pozajmicu negde gde ću igrati za prvi tim".

Ipak, izbor je pao na Izrael i Makabi Haifu u čijim je redovima Kahvić nastavio stasavanje kroz juniorsku ekipu.

"U Makabi Haifi sam dodatno stasao. U Izraelu smo radili jače nego što sam navikao u Srbiji. Trenira se mnogo više i napornije, a uz to sam imao priliku i da igram protiv omladinaca Juventusa, Pari Sen Žermena i Benfike. Period u Makabiju je dosta doprineo mom razvoju, doneo mi je dragocene lekcije".

Kraj predviđenog privremenog rada u inostranstvu značio je povratak u Ljutice Bogdana, ali i odlazak na novo dokazivanje.

"Po povratku je bilo nekoliko klubova u opticaju, a uz preporuku iz Zvezde otišao sam u OFK Beograd, svestan da je Stara Karaburma idealna za nastavak mog razvoja. Ekipa je odličan spoj mladosti i iskustva, ovde sam sa još nekoliko saigrača iz Zvezde, atmosfera je dobra, a stručni štab na čelu sa Simom Krunićem nam veoma pomaže pri adaptaciji".

Duel OFK Beograda i Metalca sa tribina je pratio i Barak Bahar, strateg Crvene zvezde sa kojim se Kahviću put ukrstio još u Haifi. Priča o crveno-belima, međutim u aktuelnom momentu nije u pvom planu napadaču.

"Nisam razgovarao sa Baharom posle utakmica", rekao je centarfor i odgovorio da li se nada dvojnoj registraciji i možda učešću u Ligi šampiona za mlade:

"Nisam razmišljao o tome. Fokus mi je na OFK Beogradu, uz želju da doprinesem da se klub vrati u Mozzart Bet Superligu gde smatram da i pripada. Naravno, ukoliko bi zamisao ljudi iz Zvezde bila da igram i za omladince na međunarodnoj sceni, dao bih sve od sebe. Kako god mi kažu iz matičnog kluba".

GOLOVI POSVEĆENI PORODICI

Prve seniorske pogotke Kahvić je adresirao na porodicu.

"Nisam očekivao da će me porodica podržati sa tribina, uživo. Organizovali su se na brzinu i došli u Beograd te u znak zahvalnosti njima posvećujem pogotke protiv Metalca. Nisam postavio pred sebe konkretan cilj kada je u pitanju broj pogodaka, ali mi je želja da budem što efikasniji. Ukoliko na narednoj utakmici budem imao pet šansi, voleo bih da postignem pet golova", kazao je Kahvić.


tagovi

Aleksandar KahvićOFK BeogradMozzart Bet Prva liga SrbijeFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara