Alvaro Morata (Reuters)
Alvaro Morata (Reuters)

Kad Zlatan uzme telefon u ruke: Morata iz sezone života stiže u Milan!

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 17:51

Rosoneri će aktivirati klauzulu od 13.000.000 evra, a Španac potpisati četvorogodišnji ugovor

Koliko je samo imena još od kasnog proleća prodefilovalo kroz notese sportskog sektora Milana u potrazi za napadačem! Transfer Džošue Zirkzea izjalovio se zbog previsoke menadžerske provizije koju Rosoneri nisu želeli da plate, prethodno su Viktor Đekereš, Džonatan Dejvid i Santijago Himenes bili preskupe opcije, merkali su na San Siru Romelua Lukakua i Tamija Ejbrahama, ali na kraju na najveći italijanski stadion stiže Alvaro Morata!

Više nema dileme! Novopečeni šampion Evrope sa Španijom potpisaće četvorogodišnji ugovor sa vicešampionom Italije vredan 5.000.000 evra neto po sezoni, a Milan će aktivirati realnu izlaznu klauzulu od 13.000.000 evra. Dakle, zamena za veterana Olivijea Žirua stiže, mada je i 31-godišnji Morata daleko od cveta mladosti. Ako odradi ceo ugovor u Gradu mode, tada će imati 35 godina.

Izabrane vesti

Međutim, nije kapitena Crvene furije niko slučajno doveo na San Siro, već je označen kao velika želja Zlatana Ibrahimovića. Morata je rezlog zašto se sportski sektor Milana nije upustio u ozbiljnije pregovore oko dolaska Lukakua. Jednostavno, legendarni Ibra je odlučio da iskoristi svoje ime, fudbalsku zaostavštinu i harizmu da lično ubedi Moratu. Uzeo je telefon u ruke, a Španac "pao" na njegovu žvaku.

Morata u Milan stiže nakon golgeterski najproduktivnije sezone u karijeri u kojoj je brojao do 21 u svim takmičenjima. Pride je isporučio i pet asistencija. Mediji u Italiji poslednjih dana pisali su o tome da se Španac savršeno uklapa u fudbalski sistem novopečenog trenera Paula Fonseke.

Možda je Morata na Euru isporučio samo jedan pogodak, onaj Hrvatima u prvom kolu grupne faze, i možda je izgledao kao najdefanzivniji špic na planeti u poslednjih mesec dana, ali je kapiten ginuo za svoju Furiju, uklizavao, vraćao se do šesnaesterca da pomogne defanzivcima. Dao je krv, suze (ridao je nakon osvojenog trofeja) i šlepere znoja. Ako sa takvim stavom bude igrao za Milan, biće pogodak Rosonera iako San Siro tradicionalno nije bio plodno tlo za španski pelcer - još od početka 21. veka i Hose Marija, preko Bojana Krikića, Fernanda Toresa, Đerara Deulofeua, Samua Kastiljeha.


tagovi

Alvaro MorataLetnji prelazni rok 2024ac milanMilanAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara