Šmajhel i Eriksen (©Reuters)
Šmajhel i Eriksen (©Reuters)

Kad su dosanjali Šmajhela, ni Eriksen nije nerealan: Ponovo radi 'danska veza' u Anderlehtu

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 09:12

Na Loto parku naciljali još jedno veliko ime…

Kraljevski su klub, najveći u Belgiji, međutim, već šest godina Anderleht nije osvojio trofej. Na titulu čeka godinu dana duže, prolazio je kroz ozbiljne krize, bio silno poljuljan, a opet sanjao velike snove i neke dosanjao. Prošlog leta ulovljen je Kasper Šmajhel, a ovoga bi ‘danska veza’ opet mogla da radi.

Naciljali su na Loto parku još jedno veliko ime, prema informacijama Niewsblada novo atraktivno pojačanje trebalo bi da bude Kristijan Eriksen. Na prvu deluje kao nemoguća misija, ali…

Izabrane vesti

Vode se u Anderlehtu onom: kada je došao Kasper Šmajher – u međuvremenu otišao u Seltik – i to u trenutku kada su davane još manje šanse da dođe do transfera, zašto ne bi Kristijan Eriksen? Pao je u drugi plan u Mančester junajtedu, postao rezervista. Češće je ulazio sa klupe nego što mu je Erik ten Hag pružao šansu od prvog minuta. Ostalo mu je još godinu dana ugovora sa engleskim klubom i na Old Trafordu neće moći da računaju na bogzna kakvu kompenzaciju.

Potencijalno bi danski vezista na Loto park mogao da dođe i na pozajmicu, sve kako bi u Mančester junajtedu skinuli jednu bitnu stavku – platu.

Ipak, put od planova do realizacije je dugačak, moraće štošta da se poklopi Anderlehtu. Prvo da Kristijan Eriksen prelomi oko toga da li će da napusti Ostrvo i Premijer ligu. Pride, nisu Belgijanci jedini koji spremaju ponudu. Ajaks je voljan da vrati Danca na Johan Krojf arenu, tako da će klub sa Loto parka imati jakog konkurenta u trci za potpis.

Anderlehtu pogoduje to što je tu Jan Vertongen, iskusni štoper je bio sigrač Kristijanu Eriksenu u Totenhemu i Ajaksu. Trebalo bi da bude važan faktor u pregovorima, kao i danski strateg Brajan Rimer. Uostalom, on je bio jedan od ljudi iz Brentforda koji su mu pružili ruku spasa i produžili fudbalsku karijeru nakon ugradnje defibrilatora.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Mančester JunajtedAnderlehtKristijan Eriksen

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara