Kad razum fali, taština kolo vodi: Za saigrače je odavno bio 'mrtva duša', sad otišao kod mrskog rivala

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 17:19

Dejan Stanković i zvanično ostao bez udarne pesnice u navalnoj liniji, Spartak nije poželeo sreću zabludeloj ovčici koja je želela da napakosti klubu

U glavi sujetnog čoveka svet se okrene naglavačke već posle prvog laskanja, a Aleksandar Sobolev ih je poslednjih godina dobio i previše. Učinak od 13 i 14 pogodaka u ruskoj Premijer ligi i status prvog napadača reprezentacije Rusije (koja doduše ne igra takmičarske utakmice) jesu za poštovanje, ali je 27-godišnji centarfor moskovskog Spartaka očigledno pomislio da je narodskim rečenikom "uhvatio Boga za bradu". Od početka jula i dolaska Vilijana Žozea na Otkritje Arenu bojkotovao je sve aktivnosti u crveno-belom dresu, razočaran činjenicom da je klub doveo još jednog napadača, pomislivši time da stručni štab ne veruje dovoljno u igrača koji je prošle sezone dao samo pet golova.

Želeo je da napakosti Sobolev Spartaku, nije trenirao sa ekipom, prema rečima ruskih medija namerno nosio plavu kapu i patike na treninzima koje je individulano obavljao, nadao se da će izdejstvovati transfer u Zenit, pa kad god da se dogodi. Bio je spreman da se kocka i žrtvuje čitavu sezonu kako bi otišao u nekom momentu bez obeštećenja, a na kraju prelaznog roka je i završio u Sank Peterburgu.

Izabrane vesti

Mada, ima tu još nečega. Klub Dejana Stankovića zaradio je 10.000.000 evra i tako dobio poštenu kompenzaciju, zbog čega je Sobolevu sigurno krivo. Jednostavno, neće odlazak Soboleva toliko zaboleti Moskovljane, za koje je igrač već mesec i po bio rečnikom Gogolja "mrtva duša". Potpunu su ga ignorisali, svi u Moskvi, uključujući i saigrače, i sada mu sreću nisu ni poželeli u sada već bivšem klubu, već su samo formalno obavestili javnost da je otišao. Potpuno hladno, ravnodušno, da pokažu da ih ne dotiče.

Činilo se u početku da je 10.000.000 evra premalo novca za Spartak, jer teško je ovih dana privoleti igrače da dođu u Rusiju, a još više jer prodaja mrskom protivniku ne bi dolazila u obzir ni za mnogo veće pare. Ipak, sada će crveno-belima i ova svota dobro doći. Sobolev bi u Zenitu trebalo da zaradio između 2.500.000 i 3.000.000 evra po sezoni, što je duplo više od zarade na Otkritje Areni. Zenit se tako kompletirao u napadu, pošto je pre nekoliko doveo argentinskog napadača Lusijana Gondoua za 12.000.000 evra iz Argentinos Juniorsa, a prethodno još jednog napadača Vilsona Isidora, nekadašnju želju Crvene zvezde.


tagovi

transferiLetnji prelazni rok 2024Zenit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara