Lukaku (© AFP)
Lukaku (© AFP)

Kad nema kiše dobar je i grad: Lukaku je alternativa ako Barsa ne dovede Levandovskog

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 11:30

U tom slučaju bi Blegijanac stigao na pozajmicu

Starine bi rekle da je i grad dobar ako nema kiše, a u Barselonu su spremni da slede tu liniju i angažuiju Romelua Lukakua za slučaj da im se izjalovi angažman Roberta Levandovskog.

Poljak je i daje prioritet Katalonaca, u njemju vide „devetku“ kakva nedostaje Ćavijevom sistemu, s tim da moraju da razmišljaju o B opciji ukoliko Bajern bude zatezao. A zateže. Poslednjih dana Leva je jasno stavio do znanja da je završio sa Nemcima, da mu je potreban novi izazov, da se već dogovorio sa Barsom, a na takve komentare u Minhenu su ostali gluvi i poručili kako ima ugovor do juna 2023. i da će morati da ga ispuni do kraja.

Izabrane vesti

Zato na Nou Kampu polako spremaju teren za Bajernovo „ne“. Kako je većina vrhunskih napadača već izabrala druge destinacije – Erling Haland se obavezao na vernost Mančester Sitiju, na primer – Barselona je usmerila pažnju ka Londonu i pokušaće da angažuje Lukakua. Prema navodima Mundo deportiva, na pozajmicu. Novca za obeštećenje, ne manje od 80.000.000 evra baš i nema, ili neće da potroši. Bar nije htela celih 40.000.000 za Levandovskog (nudi manje, između 30.000.i 35.000.000 evra), a zašto bi skoro duplo više na koliko se procenjuje tržišna vrednost Big Roma. Zato je zajam najrealnija opcija.

Problem za Barselonu je što ima opasnog konkurenta. U pitanju je Inter koji igra na kartu emocija i nada se ponovnoj saradnji sa napadačem čiji su golovi doneli skudeto prošle godine, te novac u vidu transfera od 115.000.000 evra kad je prodat Čelsiju. Sad bi Nerazuri da ga, takođe, dovodu na pozajmicu, ali bi je rastegli na dve godine kako bi lakše manipulisali poslovnim knjigama. Čak je pre nekoliko dana upriličen sastanak Interovih čelnika i Lukakuovih advokata, da se vidi postoji li mogućnost saradnje. Čelsi bi da ga pusti, a Romelu je nagovestio spremnošću da se odrekne skoro polovine primanja i u Italiji zarađuje oko 7.500.000 evra.

Nije poznato kakvu finansijsku gimnastiku bi izvela Barselona, ali je jasno da joj se žuri. I da mora da smisli šta ako propadne već viđen posao sa Robertom Levandovskim. Mada se čini da će Bajern pre ili kasnije popustiti, samo da prethodno obezbedi zamenu u liku Sadija Manea, iako je i krilni napadač Liverpula bio u jednom trenutku meta Blaugrane.


tagovi

BarselonaLukakuRomelu LukakuLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara