(Reuters)
(Reuters)

Kad nema kiše, dobar je i grad: Hulk promašio penal, pa namestio prolaz Mineiru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.09.24. | 02:03

Dejverson je junak crno-belih, Gabi Milito udara na River

Trebalo je da bude junak, ali se pomerio u stranu i slavu prepustio drugom. Otkako se vratio u Južnu Ameriku, Hulk je promenio identitet Atletiko Mineira, zbog njegovog uticaja osvojena je 40 godina čekana titula, pridodat pehar Kupa Brazila, izašlo se iz prosečnosti na državnom, a moglo bi i na međunarodnom nivou, jer je Galo dobacio do polufinala Kopa Libertadores u kome nije bio prethodne tri godine.

Tad ga je zaustavio Palmeiras – kasnije osvojio krunu nadmudrivši Flamengo – čiji je junak bio Dejverson, jer je u produžecima finala u Montevideu postigao odlučujući gol. Taj momak je izrastao u noći između srede na četvrtak u heroja crno-belih, dva njegova pogotka bila su dovoljna da se posle 0:1 u Rio de Žaneiru eliminiše Fluminense – 2:0.

Izabrane vesti

Dejverson je prolaz omogućio ulaskom s klupe, gle podudarnosti, umesto još jednog povratnika u Atletiko, Bernarda. Trener Gabrijel Milito je početkom drugog poluvremena ostavio u svlačionici nekadašnjeg člana Šahtjora i Evertona, koji je letos rešio da se vrati u Belo Horizonte. Ispostavilo se kao pogodak u metu, jer je posle samo pet minuta provedenih na terenu Dejverson glavom sjajno reagovao na centaršut Gustava Skarpe (osvajača titule pomenute 2021) i vratio dvomeč u ravnotežu.

Domaćin je tek onda navalio ka šesnaestercu protivika, tražio drugi gol, nisu ga zanimali produžeci, a nagrada za upornosti i potpuno kontrolu stigla je u 88. minutu. Ovoga puta ubačaj je bio sa desne strane, poslao ga je Hulk, Dejverson bio spretan i omogućio navijačima da sanjaju da se može ponoviti 2013. kad je ekipa osvojila jedini naslov u Kopa Libertadores.

Asistencija Hulka stigla je kao iskupljenje bivšeg napadača Porta i Zenita, što već u osmom minutu nije realizovao jedanaesterac. Mada, kako ih šutira u Kopa Libertadores, možda će razmisliti da ih više ne puca. Od poslednjih šest u takmičenju (ne računajući produžetke ili penal serije) propustio je da realizuje čak četiri. Na startu ove utakmice „živu“ loptu mu je uhvatio Fabio.

No, bila je to samo varka da bi Flu mogao da se spase. Atletiko Mineiro je u dominirao, svakim delom terena. Šutirao je čak 24 puta, od toga sedam u okvir gola, rivalu nije dozvolio nijednu jedinu šansu. To se pripisuje Gabrijelu Militu, koji je spremio revanš za desetku i omogućio timu da izazove River Plejt.

A i sam Milito ima neraščišćene račune sa velikanom sa Monumentala i Marselom Galjardom, koji je preporodio River. Dok je Gabi Milito vodio Argentinos juniors 2021, upravo mu je River bio protivnik u osmini finala Kopa Libertadores. Tad je Galjardo bio uspešniji (1:1, 2:0), sad je našpanovao tim da još nema poraz otkako je počeo drugi mandat, ali i Galo deluje uverljivo, tako da...



tagovi

Atletiko MineiroDejversonHulkKopa LibertadoresBrazilBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara