Rokas Pukštas (©HNK Hajduk)
Rokas Pukštas (©HNK Hajduk)

Kad nema Evrope, onda moraš da prodaješ: Hajdukov dragulj na ceni, želi ga Parma

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.24. | 19:39

Momak koji je bio na kampovima Mančester junajteda i Barselone zapao za oko italijanskom klubu…

Desila se Dila Gori, bila je i Gzira, pa Tobol, a nova gorka pilula koju su progutali Hajdukovi navijači je Ružomberok. Već 13 godina splitski klub nije se plasirao u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, angažovao je zvučna pojačanja za koja mora da izdvoji nemali novac na plate i stoga mora da prodaje.

Kada nema Evrope, onda su izlazni transferi neminovnost. Po pravilu odlaze najbolji i(li) najtalentovaniji igrači, a Hajduk bi ovoga leta mogao da ostane bez dragulja iz Amerike. Sa Apeninskog poluostrva dopiru informacije da je za Rokasa Pukštasa (19) zainteresovana Parma i spremila je četvorogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Povratnik iz Serije A krenuo je u lov na momka koji je pre dolaska u Split bio na kampovima Mančester junajteda i Barselone. Koreni su mu litvanski, pasoš američki, a u veznom redu praktično može sve da pokrije.

Rokas Pukštas je prethodne sezone bio otkrovenje, davao je golove i zagrebačkom Dinamu i Rijeci, ali su mu stradali ligamenti. Nije igrao od avgusta do oktobra, oporavak od naizgled blaže povrede i istegnuća je potrajao, i pređašnju formu nije uhvatio. Ali, i pored toga je igrač od koga Hajduk najviše može da prihoduje. Zapravo, jedan od retkih mladih koji je na ceni.

Ni Roko Brajković, ni Mate Antunović, ni Jere Vrcić ili pak Dominik Prpić i Niko Đolonga ne igraju u kontinuitetu za prvi tim. Samo univerzalac Niko Kristijan Sigur, momak koji pored hrvatskih ima i kanadske papire, ima pristojnu minutažu. Dobar deo prvotimaca zašao je u godine, pa su na Poljudu, posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu konferencije, postali svesni da je ovo verovatno poslednjih mesec dana za Amerikanca u Splitu.

Možda bi sve bilo drugačije da su Bili ušli u grupnu fazu, mada nije isključeno da bi i u tom slučaju bio prodat, jer najave su bile takve da će Rokas Pukštas biti sledeća velika stvar, te da od njegovog transfera očekuju da budu dobri oko 10.000.000 evra. Sad da li će se Parma baš toliko opružiti i kolika je pregovaračka moć Hajduka posle eliminacije iz evropskih takmičenja…



tagovi

Letnji prelazni rok 2024ex-Yu fudbalEX-YU ligeHajduk SplitParmaRokas Pukštas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara