©Starsport
©Starsport

Kad ne može Marsijal, može Zvezdin dželat: Zavio Marakanu u crno, utihnuo, sad ga čeka ugovor karijere

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 17:40

Navijači crveno-belih po lošem pamte robusnog napadača Makabija iz Haife, koji je dve godine kasnije konačno pred napuštanjem Izraela

Gotovo da nema ljubitelja fudbala izvan francuskog govornog područja, koji su do avgusta 2022. godine čuli za Franzdija Pijeroa. Reprezentativac Haitija bio je samo jedan od brojnih napadača što su u drugoj francuskoj ligi dali po šest, sedam golova u sezoni, a onda je pre dva leta za 1.600.000 evra prešao iz Gengama u Makabi iz Haife. Nažalost, pristalice Crvene zvezde više bi volele da nikada nisu morale da se upoznaju sa kvalitetima centarfora visokog 195 centimetara. Dva gola smestio je Pijero u mrežu Milana Borjana u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona u Haifi, muke su s karipskim napadačem mučili Nemanja Milunović i Aleksandar Dragović, a i u onom nesrećnom revanšu zapamćenom po autogolu Milana Pavkova bio je konstantna opasnost, iako nije dao gol.

Eksplodirao je Pijero protiv Zvezde, ali kasnije nije uspeo da se upiše u strelce u grupnoj fazi elitnog takmičenja, usledio je skroman učinak te sezone i u Izraelu, ali je prethodna bila dobra. Pijero je dao 14 golova u državnom šampionatu prethodne sezone, a sada bi mogao da iskoristi činjenicu da je Antoni Marsijal odbio ponudu AEK-a iz Atine (nuđeno mu 2.000.000 po sezoni) i potpiše za vicešampiona Grčke. Očekuje da Makabi prihvati ponudu u iznosu od 1.600.000 evra za obeštećenje, a samog igrača čeka plata od 800.000 evra po sezoni i četvorogodišnji ugovor. Pijero je do sada zarađivao duplo manje - 400.000.

Izabrane vesti

Pijero je trenutno na okupljanju s reprezentacijom Haitija, takmiči se u KONKAKAF Ligi nacija, ali bi do 11. septembra i zatvaranja pijace u Grčkoj trebalo da finišira transfer. Tako će se pridružiti nekolicini zvučnih imena, poput Erika Lamele, Roberta Perejre i Tomasa Strakoše, koji su takođe pojačali AEK ovog leta. Kada se na to dodaju starosedeoci Cican Stanković, Stiven Cuber, Domagoj Vida, Nordin Amrabat, Orbelin Pineda, Mijat Gaćinović, jasno je da AEK ima resurse da se porve za domaću titulu, ali bi najveće pojačanje trebalo da bude izvesni ostanak najvrednijeg igrača Levija Garsije. Reperezentativca Trinidad i Tobago najvše je želeo Krasnodar, ali pošto Rusi nisu prodali Džona Kordobu, onda nije došlo ni do kupovine ofanzivca AEK-a.

Podsetimo, AEK je letos razočarao sve svoje navijače igrama u Evropi, pošto je eliminisan od jermenske Noe Ognjena Čančarevića u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Tim argentinskog trenera Matijasa Almejde je u domaćem prvenstvu osvojio sedam bodova iz prva tri kola, dva manje od vodećeg dvojca - Olimpijakosa i PAOK-a.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024FK Crvena zvezdaAEK AtinaMakabi Haifatransferi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara