undefined
undefined

Kad ne može Alvarez, može Zakarija: Čelsi duboko iza ponoći predstavio novog vezistu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 02:04

Pozajmica s pravom otkupa...

Bila je ideja da poslednjeg dana 'prepadnu' Ajaks i odvedu im Edsona Alvareza. I sam igrač je upirao svim silama, žalio se upravi na nepravedan status koji ima u odnosu na Lisandra Martineza, Antonija ili Sebastijana Alea kojima je dozvoljeno da odu, međutim slavni klub iz Amsterdama nije popustio i Čelsi je morao da se okrene alternativi - Denisu Zakariji!

Niko prethodnih dana nije pominjao mogućnost da reprezentativac Švajcarske završi na Stamford bridžu. Ili se radi o dobro sačuvanoj tajni, ili su Plavci sa torinskom Starom damom u ekspresnom roku dogovorili sve detalje posla i onda u 'pet do 12' objavili: Zakarija je i zvanično novi igrač Čelsija, sedmo pojačanje Tomasa Tuhela ovog leta!

Izabrane vesti

Juve je u neku ruku bio spreman na ovakav scenario - jer bilo je najava da bi Rabio ili Mekeni mogli da odu - pa je doveo Leandra Paredesa iz Pari Sen Žermena, dok su Englezi po svaku cenu želeli da pojačanju konkurenciju u veznom redu i dovedu igrača koji bi u nuždi mogao da pokrije i mesto štopera.

Ispostavilo se da je Zakarija taj.

Otkako je zimus stigao iz Menhengladbaha dugonogi univerzalac se nije naigrao fudbala u crno-belom dresu, imao je dosta problema s povredama, tako da se sada nada berićetnijem periodu u plavom dresu i sigurnom mestu na spisku putnika za Katar.

Čelsi je ima muke s povredama igrača sredine terena. Trenutno ne igra Kante, a sve češće izostaje Kovačić. Tuhel na ovaj način želi da se osigura, ali i da dobije još jednu opciju na štoperskoj poziciji, kako već rekosmo.

Prema dostupnim informacijama iz nekoliko izvora, radi se o jednogodišnjoj pozajmici s pravom otkupa (Englezi preuzeli komplet platu - 3.000.000 evra neto) koji bi idućeg leta iznosio 30.000.000 evra.

Podsetimo, Juventus je Zakariju krajem januara ove godine platio nešto manje od 9.000.000 evra, jer mu je kroz šest meseci isticao ugovor sa Borusijom. Sada mu se otvara mogućnost da sasvim fino zaradi...


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Denis Zakarija

Obaveštavaj me

Juventus
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara