Hvang na Molinou (Reuters)
Hvang na Molinou (Reuters)

Kad ne ide u krdu, Bik se seli u čopor Vukova: Hvang na Molinou, otkup 15.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 18:13

Koreanac je odavno želja Vulverhemptona

Nepuna tri dana pre kraja letnje fudbalske pijace, Vulverhemton je odlučio da pojača konkurenciju u napadačkoj liniji. Do kraja aktuelne sezone, a možda i na duže staze Bruno Laž će osim na iskusnog Raula Himeneza i tinejdžera Fabija Silvu moći da se osloni na golgeterske kvalitete He-čan Hvanga. Južnokoreanac je predstavljen na Molinou neposredno pre duela sa Mančester junajtedom, a stigao je na jednogodišnju pozajmicu uz pravo otkupa od 15.000.000 evra.

Raul Himenez je propustio veći deo prošle sezone zbog teške povrede glave, godine Fabija Silve ne dozvljavaju šefu stručnog štaba premijerligaša da ga vidi kao oslonac, pa se Vulverhemton odlučio da konačno potpiše igrača kojeg je želeo u poslednjih godinu i po dana.

Izabrane vesti

Hvang je takmičarske 2019/20 u dresu Salcburga igrao najbolji fudbal u karijeri, kao član napadačkog trozupca koji su još činili Erling Haland i Timoti Minamino. Haland dominira u Dortmundu, Minamino se ne snalazi u Liverpulu, kao što svoju sreću u Lajpcigu nije pronašao ni Koreanac. Prošlog leta Bikovi su ga kupili za 9.000.000 evra, ali je u Bundesligi dobijao priliku isključivo kao rezervista. Epilog je bilo 447 minuta na terenu i samo jedna aistencija. Ni blizu partijama koje je prikazivao u Austriji. Tamo je u pomenutoj sezoni 2019/20 na 27 mečeva postigao 11 i namestio 12 pogodaka. Kada uzmemo u obzir da je odigrao svega 1570 minuta, dolazimo do neverovatne brojke - učestvovao je u golovima Salcburga na svakih 68 minuta!

Momak koji nosi nadimak Bik zbog stila igre i prezimena, nije uspeo da se nametne u krdu Bikova iz Lajpciga, ali će mu možda bolje ići u čoporu Vukova. Tehnički direktor Vulvsa Skor Selars ima izuzetno mišljenje o novoj klupskoj akviziciji.

"Pratili smo Hvanga godinama unazad, jošu vreme kada je igrao sa Salcburg. Ima odličan pedigre, igrao je u Ligi šampiona i na svetskom prvenstvu. Poseduje brzinu, snagu, eksplozivnost. Malo se razlikuje u odnosu na ono sa čime smo do sada raspolagali, ali ne sumnjam da će biti odlično pojačanje", rekao je Selars.

Ako bude na nivou iz sezone 2019/20 kada je u svim takmičenjima uključujući šampionat i kup Austrije, odnosno Ligu šampiona i Ligu Evrope odigrao 40 mečeva uz 16 golova i 22 asistencije, mogao bi da bude otkrovenje Premijer lige. Uz igru na kontre koju forsiraju Vulvsi, lako i brzo bi mogao da zaboravi na neuspešnu epizodu u nemačkoj Bundesligi.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Hvang He ČanVulverhemptonRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara