Fabio Kapelo i Roberto De Zerbi (©Reuters)
Fabio Kapelo i Roberto De Zerbi (©Reuters)

Kad "mudrac" oplete po zemljaku: Šta je on to osvojio? Gvardiola ga promoviše, zato je "vrhunski"

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 13:36

Fabiju Kapelu nije pravo što se poslednjih meseci o Robertu De Zerbiju naširoko piše i priča

Početkom aprila pojavile su se informacije da će UEFA osnovati "Savet mudraca svetskog fudbala", a da je jedno mesto rezervisano za Don Fabija. Osvojio je 78-godišnji stručnjak veliki broj trofeja prevashodno sa Milanom, ali neke i sa Romom (doneo joj poslednju Seriju A do danas) i Realom, a kako je već šest godina u trenerskoj penziji, rešio je da o svakom kaže ponešto bez dlake na jeziku.

Nedavno je Kapelo progovorio o atmosferi u svlačionici Kraljevića iz perioda od pre dvadesetak godina, a sada je rešio da oplete i po kolegi zemljaku Robertu De Zerbiju.

Izabrane vesti

„Dosta se priča o njemu kao o vrhunskom treneru, ali to je samo zato što ga Gvardiola promoviše", konstatuje bivši selektor Engleske o strategu Brajtona.

Baš ume Kapelo da svoje primedbe na kvalitete drugih formuliše na grub račun,

"Šta je on to osvojio u karijeri? Samo jedan kup u Ukrajini?" skoro pa rugajući se pita Kapelo.

Baš je Don Fabio uhvatio pik na 40 godina mlađeg kolegu, a posebno se tome naslađivao posle Brajtonove eliminacije od Rome u osmini finala Lige Evrope, kada je De Zerbija uporedio sa Danijeleom De Rosijem.

"Danijeleu nisu puna usta priča o planovima i planovima i opet planovima, kao nekima koji pokušavaju da igraju odbranu čovek na čoveka protiv Lukakua", aludirajući na odlične partije gorostasnog centarfora protiv Brajtona.

Podsetimo, De Zerbi se prethodnih meseci dovodio u vezu sa potencijalnim preuzimanjem nekolicine evropskih velikana, poput Bajerna, Čelsija, pa čak i Reala.


tagovi

BrajtonFabio KapeloRoberto De Zerbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara