Tim Rim i Manor Solomon (Reuters)
Tim Rim i Manor Solomon (Reuters)

Kad Mitra nema, Solomon kolo vodi: Izraelac majstorstvom doneo bod Fulamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 23:01

Prvenac Pabla Sarabije u Premijer ligi nedovoljan za trijumf Vulverhemtona na Krejven Kotidžu

Navikao nas je Aleksandar Mitrović ove sezone da je on taj što, najčešće golovima donosi bodove i rešava utakmice Fulama, ali kako Srbina muči zadnja loža, londonski klub, dobio je novog heroja. Otvorili su izabranici Marka Silve 25. kolo Premijer ligi, na Krejven Kotidžu im je gostovao Vulverhempton, a prvenac Pabla Sarabije u Premijer ligi nije mu bio dovoljan da dođe do trijumfa. Manor Solomon je sredinom drugog dela izveo solo-akciju pečatiravši je majstorskim udarcem vrednim boda - 1:1.

Levokrilni izraelski napadač stigao je prošlog leta iz Šahtjora, već u 1. kolu protiv Liverpula doživeo povredu koja ga je poslala na operaciju kolena. Vratio se 23-godišnjak u januaru, uglavnom dobijao priliku na kašičicu, ali u poslednje dve nedelje se ne zaustavlja. Gol u pretprošlom kolu za potvrdu pobede nad Notingem Forestom, pogodak u prošloj rundi (88. minut) za tri boda protiv Brajtona i večeras spasonosna uloga u duelu sa Vulvsima.

Izabrane vesti

Ispostavlja se Solomon kao super-izmena Marka Silve, kao svojevrstan džoker. Tri vezana gola i sva tri nakon ulazaka sa klupe. Bacio ga je trener domaćin u vatru odmah nakon poluvremena, a kroz dvadesetak minuta, Izraelac je savio kiflu u dalji ugao gola koji brani Žoze Sa. U isto vreme kad i Solomon, u igru je ušao i Saša Lukić. Srpski reprezentativac je odigrao vrlo dobro drugo poluvreme, dao Fulam potrebnu stabilnost na sredini terena i pokazao Silvi deo svojih mogućnosti.

Vulvsi jesu sredinom prvog poluvremena stigli do prednosti, u kaznenom prostoru se odlično snašao Sarabija, ali zadovoljni minimalnom prednošću u drugom delu nisu gosti pohrlili da eventualno osiguraju pobedu. Od poluvremena nisu uputili nijedan udarac u okvir gola, a početkom sudijske nadoknade duge osam minuta mogao je da ih rastuži Karlos Vinisijus. Startni napadač Kotidžersa je gađao glavom, Sa se sjajno izvio i sprečio preokret.

Ne prijaju Fulamu očigledno utakmice sa Vulverhemptonom, svedoči o tome činjenica da su iz prethodna četiri susreta izvukli samo bod i to bez postignutog gola. Ali ovom bodu se u zube ne gleda. Nastavljena je serija nepobedivosti, večeras uvećana na šest utakmica. Sa druge strane i Vulvsi mogu da budu zadovoljni. Bio im je ovo sedmi bod iz poslednje četiri utakmice.

PREMIJER LIGA – 25. KOLO

Petak

Fulam - Vulverhempton 1:1 (0:1)

/Solomon 64 - Sarabija 23/

Subota

16.00: (2,60) Everton (3,15) Aston Vila (3,10)

16.00: (2,10) Lids (3,50) Sautempton (3,80)

16.00: (5,20) Lester (3,80) Arsenal (1,75)

16.00: (1,80) Vest Hem (3,60) Notingem Forest (5,20)

18.30: (9,50) Bornmut (6,00) Mančester Siti (1,28)

20.45: (5,00) Kristal Palas (3,70) Liverpul (1,80)

Nedelja

14.30: (2,65) Totenhem (3,20) Čelsi (2,95)

***kvote su podložne promenama

Odloženo:

Njukasl – Brajton



tagovi

Manor SolomonPablo SarabijaFulamVulverhempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara