Mauro Kamoranezi sa Diletom Leotom, Luka Stojanović i Bojan Kovačević (©AFP, ©Starsport)
Mauro Kamoranezi sa Diletom Leotom, Luka Stojanović i Bojan Kovačević (©AFP, ©Starsport)

Kad Kamoranezi „zategne“ Kovačevića, Stojanovića i četvoricu Crnogoraca…

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 10:50

Karmiotisa predvođena fudbalerima sa Balkana dočekuje Apolon iz Limasola (petak, 18) u 6. kolu kiparskog prvenstva

Prvenstvo Kipra je jedno od najšarenolikijih kada gledamo pasoše fudbalerima. Klubovi sa „Rajskog ostrva“ prave uglavnom ekipe od inostranih igrača, pa mnogi uspevaju da naprave veoma interesantne timove. Jedan od takvih je i malo poznati prvoligaš Karmiotisa, koji se svim silama oslonio na pojačanja sa Balkana. Na delu ćemo moći da ih vidimo ovog petka od 18 časova, kada će ugostiti Apolon iz Limasola u pvom meču 6. kola.

Najzvučnije ime u Karmiotisi doduše nije fudbaler, već trener – nekadašnji reprezentativac Italije i dugogodišnji vezista Juventusa Mauro Kamoranezi. On je tek seo na klupu Kiprana, posle slabog početka sezone, i protiv Apolona će debitovati na novom poslu. Prethodno je vodio argentinski Tigre, meksički Kafetaleros, slovenačke prvoligaše Tabor Sežanu i Maribor, a poslednji angažman je imao na Malti, u Florijani, sa kojom je prošle sezone ostao bez titule u poslednja dva kola.

Izabrane vesti

U Karmiotisi će Kamoranezi sarađivati sa trojicom igrača koji poseduju srpski pasoš. Nekadašnji defanzivac Inđije, Voždovca i novosadskog Proletera Bojan Kovačević je u kiparskom fudbalu od leta 2021. godine, a u Karmiotisu je stigao iz Dokse pred početak prošle sezone. Ovog leta mu se pridružio 30-godišnji Luka Stojanović, pošto je prethodno raskinuo ugovor sa Čukaričkim.

Golman Karmiotise takođe ima srpski pasoš, reč je o 28-godišnjem Aleksandru Matiji Špoljariću, sinu Milenka Špoljarića. Iskusni čuvar mreže je rođen na Kipru, u Limasolu, a jedno vreme je bio čak i kandidat za tamošnju reprezentaciju. Međutim, i pored toga ima i dokumente zemlje svog oca.


18.00: (5,80) Karmiotisa (3,80) Apolon Limasol (1,55)


Dres Karmiotise nose i četvorica crnogorskih internacionalaca. Najpoznatiji od njih je nekadašnji špic Zenita kojeg je svojevremeno hteo da dovede Partizan, Luka Đorđević, a društvo mu prave Boris Cmiljanić, Dušan Bakić i Deni Hočko. Uz njih tu je i jedan Hrvat (poreklom), 29-godišnji štoper Stefan Simić, koji je rođen u Pragu i svojevremeno je čak odigrao i dve utakmice za reprezentaciju Češke.

Početak Karmiotisine sezone nije bio dobar. Pobeđen je samo slabašni Paralimni (1:0) golom Luke Stojanovića iz penala, a zabeležena su još po dva remija i poraza. U ovom trenutku je ekipa ispod crte za plej-of, pa je zato i angažovan Kamoranezi, kako bi svojim ugledom, iskustvom i znanjem „zategao“ ekipu.

U prethodna dva dana, otkad je stigao na Kipar, 48-godišnji Italijan je imao dovoljno vremena samo da upozna igrače i teško da će nešto više promeniti za susret sa Apolonom. Međutim, već posle reprezentativne pauze morali bismo da vidimo neki obrise njegove ideje. Onda, možda, stignu i bolji rezultati...

KIPAR 1 – 6. KOLO

Petak

18.00: (5,80) Karmiotisa (3,80) Apolon Limasol (1,55)

Subota

17.00: (2,15) Omonija 29. Maj (3,25) Omonija Aradipu (3,25)

18.00: (2,10) AEL Limasol (3,45) Etnikos Ahnas (3,15)

18.00: (1,95) Anortozis (3,40) Nea Salamis (3,60)

18.00: (2,05) Aris Limasol (3,35) Omonija (3,40)

18.00: (8,50) Paralimni (4,70) Pafos (1,33)

19.00: (2,00) APOEL (3,30) AEK Larnaka (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kipar 1KarmiotisaMauro KamoraneziApolon LimasolBojan KovačevićLuka Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara