Luka Modrić (©Reuters)
Luka Modrić (©Reuters)

Kad je muka, tu je Luka! Realova mladost udarala u zid, a onda je na teren stupio senator Modrić

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 23:00

Hrvatski vezista održao bodovnu prednost Madriđana u odnosu na Barsu – 1:0

Možda ga stižu godine, možda mu Karlo Ančeloti nudi da se posle leta preseli na trenersku klupu, ali klasa je večna, koliko god puta da je Zemlja obrnula krug oko Sunca. Kad je muka – tu je Luka!

Hrvatski veteran, Realov senator, sačuvao je kožu Madriđanima, kojima je pretilo da odigraju treći februarski remi i da dopuste Barseloni da ponovo počne da sanja snove o stizanju u foto finišu. Sevilja se muški branila na „Santjago Bernabeuu“, ali projektil Luke Modrića od stative u mrežu ne bi odbranili ni bolji golmani od inače sjajnog Njilanda – 1:0.

Izabrane vesti

Ponovo Modrić nije bio starter, ušao je u igru u 75. minutu i bilo mu je potrebno šest minuta da nađe put lopti do mreže. Njegovi udarci van 16 metara nisu topovski, nisu razorni da cepaju mrežu, ali imaju teledirigovanu preciznost. U prijemu je iskusni vezista napravio prednost u odnosu na čuvara, odmah mu se otvorio prostor za šut, a takav velemajstor ume to da iskoristi. Nešto više od 80 minuta Sevilja je uspevala da odbrani mrežu, ali avaj...

Postala je Sevilja poslednjih godina redovna mušterija Kraljevskom klubu. Ovo je 11. uzastopna utakmica u kojoj Andalužani nisu pobedili, a čak deveti trijumf Reala. Poslednji put kada su momci u crveno-belim (večeras plavim) dresovima slavili bio je septembar 2018. godine.

Bio je i večeras Real apsolutno bolji tim na terenu i gol je stigao kao nagrada takve partije. Već u 9. minutu se zatresla mreža Sevilje posle udarca Lukasa Vaskeza, ali je iz VAR sobe stigla informacija da je faul prethodio toj akciji za pogodak, pa je poništen.

U inače vrlo rastrzanom poluvremenu sa mnogo čarki, faulova, nije bilo mnogo velikih šansi za gol. Vinisijus je imao dobar šut u 31. minutu, a golman gostiju Njiland je maestralnom paradom odbranio šut Valverdea u poslednjem minutu poluvremena.

Na nastavak meča su momci u belim dresovima istrčali kao besni psi. Kao lavina sručila se ofanziva Reala na Sevilju, u 47. minutu je Valverde pogodio stativu.

Šansa za kojom će Sevilja patiti dogodila se u 51. minutu, kada je Romero na petercu dočekao loptu, odmah šutirao, a Lunjin uspeo da skrene loptu u korner. Bila je to poslednja prava pretnja po gol Reala.

Nisu Madriđani dozvoljavali da im se velika nervoza useli u redove, iako je na semaforu vreme odmicalo, a odbrana gostiju delovala sve neprobojnije, vođena legendarnim štoperom Reala Serhijem Ramosem, koji je ovacijama dočekan kada je istrčao na zagrevanje.

Ali, ni on nije mogao ništa kod majstorije Luke Modrića, koja je sačuvala Real na ugodnih osam bodova viška u odnosu na Barsu.

PRIMERA – 26. KOLO

Petak

Real Sosijedad - Viljareal 1:3 (0:1)

/Merino 86 - Komesanja 17, 47, Serlot 90+5/

Subota

Barselona - Hetafe 4:0 (1:0)

/Rafinja 21, Žoao Feliks 53, De Jong 61, Lopes 94/

Alaves - Maljorka 1:1 (0:0)

/Benavides 76 - Nastasić 88/

Almerija - Atletiko Madrid 2:2 (1:1)

/Romero 27, 64 - Korea 2, De Pol 57/

Nedelja

Kadiz - Selta 2:2 (0:1)

/Huanmi 66, Maćis 90+10 - Aspas 11, Svedberg 58/

Betis - Atletik Bilbao 3:1 (2:1)

/Avila 13, Berćiće ag 38, Džoni 67 - Guruzeta 45+7/

Las Palmas - Osasuna 1:1 (0:0)

/Rodriges 52 - Garsija 49/

Real Madrid - Sevilja 1:0 (0:0)

/Modrić 81/

Ponedeljak

21.00: (1,67) Đirona (4,00) Rajo Valjekano (5,00)

Odloženo

Granada – Valensija



tagovi

Luka ModrićReal MadridSeviljaPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara