""
""

Kačar ne želi da ide: Već 10 godina sam u Nemačkoj, osećam se kao kod kuće

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.01.18. | 21:22

„Okrenut sam samo svom poslu u Augzburgu. Naravno da želim da igram više, ali nemam nameru da odlazim, želim da ostanem ovde“, pojašnjava srpski vezista

Obrni, okreni - Kačara ponovo nema na terenu. Srpski vezista je ove seuzone odigrao samo jednu utakmicu u dresu Augzburga, pa ga mediji u Nemačkoj već sele u neku drugu sredinu, ali on nema nameru da odlazi do leta, kada će mu i zvanično isteći ugovor.

Izabrane vesti

A zbog čega ga nema u planovima kod trenera Manuela Bauma?
Ne znam, ali uvek sam spreman. Uvek dajem 100 posto od sebe i želim da se dokažem treneru. Radujem se utakmici, uvek je važna za oba tima“, rekao je Kačar za Kiker.

Prošle sezone je odigrao 22 utakmice, ove je očekivao važniju ulogu.
„Naravno da sam očekivao više minuta na terenu, ali odigrali smo vrlo dobar prvi deo sezone, što vidim kao uspeh, iako veći deo nisam igrao. Ja sam deo Augzburga i siguran sam da ću uskoro dobiti šansu. Tada moram da budem spreman“.

Na sredini terena vlada žestoka konkurencija, nekoliko irača ima prednost u odnosu na nekadašnjeg kapitena Vojvodine.
„Imamo veliki broj igrača, to mora da se prihvati. Situacija je teška, ali nastaviću da treniram i pokažem da mogu da pomognem timu. Pred nama je 17 utakmica, to je dosta vremena, trebaće nam svi igrači u timu“.

Da li ste o svom statusu razgovarali sa Baumom?
„Ne idem kod njega svake nedelje i pitam zbog čega nisam u timu? Znam da takve odluke nisu lake za trenera, ali nisu ni za mene“.

Status u kome se nalazi nije stran za Kačara, ali sa drugačije gleda na konkretnu situaciju.
„U Hamburgeru je bilo mnogo teže. Bio sam povređen godinu dana, pa sam se vratio. U to vreme nisam znao da li mogu da nastavim da igram na tako visokom nivou. Sada sam iskusniji, situaciju sada gledam sasvim drugačije. Zahvalan sam što sam zdrav i što mogu da treniram. Vredan rad će na kraju biti nagrađen“.

Promena trenera u Augzburgu je očigledno bila ključna što ga ove sezone nema u timu.
„Već sam imao kontakt sa Augzburgom 2015. godine pre nego što je došao Šuster. Tada sam ostao u Hamburgu, odigrao sam 13 utakmica pod Šusterom i devet pod Baumom. Ne znam da li je promena trenera bila porednost ili mana za mene“.

Sada Šuster želi da ga dovede u Darmštat.
„Dobijam mnogo ponuda, ali ih prosleđujem svom savetniku, stricu Milanu. Okrenut sam samo svom poslu u Augzburgu. Naravno da želim da igram više, ali nemam nameru da odlazim, želim da ostanem ovde“.

Aktuelni ugovor ističe na kraju sezone.
„Ne razmišlam preko toga, već samo o narednih šest meseci. Ne mogu da planiram ono što će se posle toga dešavati. Želim da odigram što više utakmica, a onda ćemo videti“.

Posle toga se možda pojavi i ponuda za odlazak iz Nemačke.
„U osnovi sam otvoren. Ali živim u Nemačkoj već 10 godina i ovde se osećam kao kod kuće. Zbog toga bih želeo da ostanem u Nemačkoj“, iskren je Kačar.

Srpski vezista je u Augzburg stigao u julu 2016. godine kao slobodan igrač. Pre toga je šest godina bio član Hamburgera, koji ga je doveo iz Herte za 5.500.000 evra, ali se se tamo nije naigrao. Slična sudbina zadesila i u Augzburgu.

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaHamburgerGojko Kačaraugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara