Kefren Tiram (Reuters)
Kefren Tiram (Reuters)

Juventusova nova pluća: Završen i transfer mlađeg Tirama za nov vezni red!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 19:17

Stara dama pravi ozbiljnu rekonstrukciju tima

Juventus će da diše drugačije pod Tijagom Motom...

Dolazak Italo-Brazilca na klupu Stare dame je označio i početak rekonstrukcije Alegrijevog tima koji je bio spor, negledljiv, defanzivan... I krenulo se od veznog reda. Iz Aston Vile je u transferu teškom 50.000.000 evra stigao brazilski vezista Daglas Luiz, a za njim dolazi i francuski vezista Kefren Tiram iz Nice.

Izabrane vesti

Francuski klub je danas dao zeleno svetlo za realizaciju transfera mlađeg od braće Tiram. Podsetimo da Markus, stariji sin slavnog Lilijana, igra za Inter. Mlađi sin će sada zadužiti belo-crnu opremu koju je nekada sa uspehom nosio otac.

Posle visenedeljnih pregovora, Nica je danas pristala na Juventusovu ponudu vrednu 20.000.000 evra fiksnop plus 5.000.000 kroz bonuse. Mlađi Tiram će u Torinu na ime petogodišnjeg ugovora zarađivati 2.000.000 evra neto po sezoni. Dakle, ceo ugovor iznosi koliko jednogodišnja plata Adrijena Rabioa kojem je istekao ugovor i ne želi da spusti finansijske uslove. Vrlo je verovatno da Francuz menja Francuza i da Rabio neće ostati u Juventusu. Tiram će se Juventusu priključiti nakon Olimpijskih igara gde će biti jedan od glavnih uzdanica francuskog selektora Tjerija Anrija.

Iako igraju na sličnim pozicijama, Daglas Luiz i Kefren Tiram su različiti tipovi igrača i trebalo bi da budu tandem na sredini trena oko kojeg će da se vrti igra Motinog tima. Brazilac je tehnički moćan igrač i sjajan u pasu, dok je Francuz bolji u defanzivnim zdacaima i fizički snažniji.

Juventusov san je da potpunu rekonstrukciju veznog reda kruniše dovođenjem holandskog veziste Tena Kopmejnersa za kojeg Atalanta traži 50.000.000 evra. Dogovoren je dolazak Moncinog golmana Mikelea De Gregorija, a radi se i na transferu Bolonjinog defanzivca Rikarda Kalafjorija kojem je drastično skočila cena posle sjajne sezone u Bolonji i dobrih izdanja u dresu Italije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. To znači da bi Stara dama u novu sezonu mgola da uđe makar sa petoricom novih startera.

Što se odlazaka tiče, Mota želi da se klub reši sedmorice igrača iz aktuelnog kadra, a to su: Arkadijuš Milik, Filip Kostić, Veston Mekeni, Danijele Rugani, Artur, Matija de Šiljo i Mojze Ken koji je na pragu transfera u Fjorentinu.


tagovi

Kefren Tiram UlijeLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara