Juventusov strašni “Digualdo” je lansiran! Slavni Milan iz prošlosti video tužni Milan iz sadašnjosti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.12.19. | 17:03

Miha pobedio Atalantu

Možda je danas Juventus došao do tačke u sezoni posle koje bi sve moglo da bude bolje i lepše.

Godinama su Juventusovi navijači maštali o napadačkoj ekipi, ali kod Maksa Alegrija je Juve igrao neki drugi fudbal. Zato je došao Mauricio Sari da promeni Juventus i učini ga lepšim i ofanzivnijim. Navijači su poslednjih nedelja počeli da maštaju o Juventusu koji će nositi ofanzivni triling DibalaRonaldoIguain, ali je Mauricio Sari retko kada držao svu trojicu istovremeno na terenu. Uglavnom je neko od njih bio na klupi ili je dobijao šansu kada stvari ne bi išle dobro. A kada bi Juve spojio Dibalu, Ronalda i Iguaina, obično bi se dešavale dobre stvari. Do danas su na terenu proveli zajedno 97 minuta tokom kojih je Juve dao pet golova.

Izabrane vesti

Konačno, Sari je danas od starta lansirao triiling “Digualdo” (kako su Italijani krstili argentinsko-portugalsku kombinaciju) i dobio jedan potpuno novi Juve koji je za 45 minuta ofanzivnog fudbala počistio Udneze sa terena. Stara dama je slavila 3:1 posle sjajnih 3:0 na poluvremenu.

Već u devetom minutu je Dibalin pokušaj izblokiran, ali je natrčao Ronaldo i zakcao loptu u mrežu. Pola sata kasnije, Iguain je maestralnom asistencijom pronašao Ronalda za drugi gol Portugalca. Furiozno poluvreme Bjankonera je zaključeno golom Bonućija posle kornera.

Još gomilu šansi su stvorili Iguain, Ronaldo i Dibala, ali nisu uspeli da ih realizuju. Udineze je zapretio tek u drugom poluvremenu kada je Juve spustio gas. U nadoknadi vremena su gosti došli do počasnog gola. Juve je zaslužio i ubedljiviju pobedu, ali još bitnije je da je pokazao drugu dimenziju u igri.

Za razliku od Juventus, Milan je još jednom razočarao svoje navijače. Na veliki jubilej, 120 godina od osnivanja kluba, još jednom se potvrdilo da je Milan klub slavne prošlosti i tužne sadašnjosti.Velikani poput Rivere, Dide, Donadonija, Barezija, Kostakurte, Maldinija, Bobana, Altafinija, Masara, Simonea, Papena i trofejni treneri poput Sakija, Kapela i Algerija su prisustvovali jubileju i videli bledi Milan koji je igrao 0:0 protiv Sasuola. 

Taman kada je povezao dve pobede prvi put u sezoni, Milan je opet razočarao. I igrom. I rezultatom. Mogli su Rosoneri da pobede danas, ali isto tako su mogli i da izgube da ne beše Donarume. Pjontek, BenaserBonaventura i Čalhanoglu su imali dobre šanse u prvom poluvremenu, dok je Sasuolo pretio preko Boge, Kaputa i Kirijakopulosa, ali je Donaruma pokazao klasu. U drugom poluvremenu su Rosoneri bili znantno bolji, ušli su Leao i Paketa sa klupe, ređale su se šanse, ali je Sasuolo odoleo. 

Siniša Mihajlović je definitivno probudio Bolonju. Srpski trener je u drugom meču od povratka na klupu, uspeo da skine skalp učesniku nokaut faze Lige šampiona. Bolonja je na svojoj Dal'Ari savladala Atalantu 2:1 koja je fizički i psihološki bila iscrpljena posle velike pobede u Ukrajini. 

Veteran Palasio je načeo goste u 12. minutu. Ali najviše zasluga za gol idu sjajnom Orsoliniju koji je posle vrhunskog solo prodora pogodio stativu i lopta se odbila na noge Argentincu. Bolonja je duplirala prednost prelepim golom glavom veziste Polija posle centaršuta Tomijasua

Uspela je Atalanta ubrzo da smanji zaostatak, kada je Malinovski pobegao odbrani Bolonje iza leđa nakon asistencije Beroua. Atalanta se poptuno vratila u meč, a Malinovski i Berou su do kraja meča vadili dušu na pamuk odbrani Bolonje i pravo je čudo kako nisu izjednačili. Najbliži je bio Berou 87. minutu kada je Danilo njegov lob očistio sa gol-linije, a sjajan je do kraja bio golman Skorupski. Na kraju je Bolonja poslednjih desetak minuta igrala sa igračem manje zbog isključenja Danila  uspela je da odbrani velika tri boda. Mihajlovićev tim se polako penje u gornji deo tabele. 

SERIJA A - 16. KOLO: 

Subota
Breša - Leće 3:0 (2:0)
/Čanselor 32, Toregrosa 44, Špalek 61/

Napoli - Parma 1:2 (0:1)
/Milik 64 - Kuluševski 4, Žervinjo 90+3/

Đenova - Sampdorija 0:1 (0:1)
/Gabijadini 85/

Nedelja
Verona - Torino  3:3 (0:1)
/Pacini 69p, Vere 76, Stepinski 84 - Ansaldi 36, 61, Berenger 55/

Milan - Sasuolo 0:0

Bolonja - Atalanta 2:1 (1:0)
/Palasio 12, Poli 53 - Malinovski 60/

Juventus - Udineze 3:1 (3:0)
/Ronaldo 9, 37, Bonući 45 - Puseto 90+4/
18.00:  (1,30) Roma  (5,70)  SPAL (9,00) 
20.45:  (3,60) Fiorentina  (3,45)  Inter (2,05)

Ponedeljak
20.45: (4,00) Kaljari (3,60) Lacio (1,90)

NAPOMENAKvote su podložne promenama

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara