Juventusov nož u srce Interu: Potpisala “zver“ koja jede napadače

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.07.22. | 20:55

Bremer umesto De Lihta

Juventusov blickrig je uspeo, Glejson Bremer je njihov novi fudbaler!

Možda i najbolji štoper italijanske Serije A u prošloj sezoni je danas stavio paraf na petogodišnji ugovor sa Bjankonerima vredan 6.000.000 evra po sezoni sa uključenim bonusima.

Izabrane vesti

Dobro se ovajdio i Torino. Više nego što se nadao. Juventus će gradskom rivalu platiti 41.000.000 evra fiksno plus još 9.000.000 kroz bonuse od kojih su 4.000.000 evra lako ostvarivi bonusi. Juventus je potrošio više od pola sume zarađene prodajom De Lihta u Bajern (67.000.000 + 10.000.000) ali je makar dobio pravo rešenje u poslednjoj liniji nakon odlazaka Kjelinija i pomenutog Holanđanina.

De Liht u Torinu nikada nije ispunio visoka očekivanja. Nije mu legao stil igre Bjankonera ali ni italijanski fudbal. Imao je i previše kikseva, napravio i previše penala i na kraju je Juve makar izvukao veći deo uloženog u njega.

Odlučio je torinski klub da se kladi na sigurno. Bremer je četiri sezone proveo u Torinu, adaptirao se na Seriju A i italijanski fudbal i potpuno eksplodirao u prošloj sezoni. Ne zna se da li je bio bolji u vazduhu ili na zemlji. A posebno se isticao fenomenalnim partijama protiv najboljih napadača lige Vlahovića, Imobilea, Žirua i ostalih koje je „jeo“ u direktnim duelima.

Impresivne partije nisu prošle neopaženo i veliki klubovi su počeli da ga love još zimus. Bremer je imao usmeno obećanje Torinovog gazde Urbana Kaira da će ga pustiti ovog leta za 25.000.000 evra gde god želi samo ako produži ugovor na još jednu sezonu. Bremer je poverovao i potpisao, a Kairo slagao.

Kada je Inter sve dogovorio sa igračem i došao da plati famoznih 25.000.000 evra, Kairo je rešio da tvrdi pazar i da napravi licitaciju. Bio je Inter spreman da plati oko 40.000.000 evra ali je Juve ponudio više i Kairu nije smetalo da najboljeg igrača pošalje u redove gradskog rivala.

Ne treba trošiti reči koliko je Juventusu slatko što je najvećem rivalu ukrao veliko pojačanje ispred nosa i ostavio ga u problemima. Čak bi se moglo reći da je Bremeru Inter bio sudbinski suđen jer mu je otac dao ime baš po Interovoj legendi Andreasu Bremeu. Ali Juventus je prekrojio sudbinu u svom stilu...

Bremerova životna priča je slična storijama miliona brazilskih fudbalera. Odrastao je na farmi u običnoj porodici. Otac mu je bio amaterski fudbaler i zbog njega je zavoleo ovaj sport. Očev prijatelj je bio fudbalski agent i odveo ga je u Sao Paulo odakle je onim džinovskim koracima kojima danas korača na terenu, krčio put dalje...

Torino ga je doveo kao opciju B jer je izvisio za transfer Bremerovog zemljaka Verisima koji je otišao u Porto. Verisimo je bio više tip štopera kao Bonuči, a Bremer kao Kjelini. U Torinu se sporo uklapao jer brazilski i italijanski fudbal nisu baš slični. Ali kada je naučio, postao je zver. Na 100 metara trči 11 sekundi i smatraju ga najbržim štoperom u ligi. Može da igra i desnog beka ako je potrebno, a svejedno mu je da li igra u poslednjoj liniji sa trojicom ili četvoricom.

Juventus je dobio stub odbrane za narednih pet godina.



tagovi

BremerLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara