Juventus ulazi u velike probeme: Ne može da proda nikoga, nema ništa ni od pojačanja...

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.08.19. | 10:14

Loše vesti se smenjuju u Torinu

Odavno Juventus ovako nervozan i ovako uspaničen nije dočekao finiš prelaznog roka. Ako je početak letnje pijace bio fenomenalan za Bjankonere sa besplatnim dolascima Ramzija i Rabioa, te pobede u trci za De Lihta, finiš je više nego zabrinjavajući... Gomila igrača koji su planirani za prodaju i kojima je rečeno da nisu potrebni, ostalo je u klubu i nema nameru da ide. Niti Juventus može da ih nekome proda.

Juventusov plan je bio da se ovog leta reši Mandžukića, Iguaina i Dibale, a da njihovo mesto dovede Ikardija i(li) Kjezu. Na kraju, morali su da prodaja napadača kojeg su želeli da zadrže (Mojze Ken), a ostali su im oni koje ne žele, dok od pojačanja poput Ikardija i Kjeze verovatno nema ništa. Najnovina loša vest je Bajernovo odustajanje od Marija Mandbžukića. Bavarci su bili zainteresovani, ali su juče i definitivno saopštili da im Hrvat nije potreban. Što se Iguaina tiče, Juventus je celo leto pokušavao da ga uvali Romi, terao ga iz kluba, oduzeo mu i broj „devet“, ali će na kraju morati da ga zadrži. Pipita odavno nije onaj stari. Što zbog forme, što zbog odnosa sa klubom koji je definitivno pukao. Međutim, sa platom od 9.000.000 evra po sezoni neto je jedno od najvećih opterećenja za klupski budžet i više nego ozbiljan problem.

Izabrane vesti

Iguainovi i Mandžukićevi ostanci samo povećavaju šanse za jedinu realnu prodaju Juventusa u ovom trenutku - Dibalinu. Od razmene sa Interom za Ikardija verovatno nema ništa jer Nerazuri ne žele da prodaju Maurita ljutom rivalu. Transferi u Junajted i Totenhem su propali, tako da PSŽ ostaje jedina moguća destinacija za Dibalu. Ali moraće da sačekaju epilog sa Nejmarom, jer je Argentinac viđen u Parizu kao zamena za Brazilca. Juve će i tu morati da pristane na kompromise. Pominje se da ća na kraju prihvatiti nešto više od 70.000.000 za La Hoju iako je nekada tražio preko 100.000.000 evra za njega.

Nema ništa ni pod prodaja prekobrojnih igrača u veznom redu koje Mauricio Sari baš i ne ceni. Novi trener je odmah po dolasku odobrio prodaje Kedira i Matudija, ali njima ne pada na pamet da idu. Odbili su do sada sve moguće ponude iz Francuske, Turske, MLS lige... Zato je Juve čak pokušao da proda i Emrea Džana, ponudio ga Bajernu, ali su Bavarci negativno odgovorili na taj predlog.

Italijanski šampion već danima nudi i Danijelea Ruganija zbog gužve na štoperskoj poziciji, ali nikako da ga proda po svojim uslovima. Juventusu je bitno da dobije novac odmah, Monako je jedini koji bi to platio, ali igrač ne želi u Kneževinu. Roma nudi pozajmicu s pravom otkupa, što Juventusu nije primamljivo, ali jeste igraču. Poslednje vesti glase da je Juve snizio zahteve za Ruganija i da traži 25.000.000 umesto dosadašnjih 30.000.000 evra. Juve se nada makar kešu od njegove prodaje kada već nije uspeo da se reši ostalih prekobrojnih. A među njih spadaju i Marko Pjaca i Matija Perin.

Pomenuti igrači koštajiu Juventus godišnje preko 100.000.000 evra kada se saberu njihove bruto plate i amortizacije. Ronaldo sa platom od preko 30.000.000 evra neto već ozbiljno jede klupski budžet, ugovori De Lihta, Ramzija i Rabioa su preveliki za italijanske ulove i Juve mora nedge da skreše troškove. A to im ovog leta nikako ne ide od ruke...

Amortizacija je važna za plusvalence, a to znači: igrač je plaćen 60.000.000 evra i ima ugovor na pet godina. Svake godine je amortizacija 12.000.000 jer se vrednost transfera deli sa godinama trajanja ugovora. Iz tog razloga, Juventus mora da proda Iguaina za 36.000.000 evra, jer su prošle tri godine, a plaćen je nešto preko 94.000.000.

Burne dve nedelje su pred upravom Bjankonera...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara