Vojćeh Ščensni (Reuters)
Vojćeh Ščensni (Reuters)

Juventus se rešio Ščensnog i ugovora teškog 13.000.000

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.08.24. | 18:08

Poljak slobodan golman

Velika rekonstrukcija Juventusa sa Tijagom Motom nije preskočila ni gol-liniju.

Dugogodišnji čuvar mreže Bjankonera Vojćeh Ščensni je danas i zvanično napustio klub. Juventus je saopštio da je došlo do sporazumnog rastanka godinu dana pre planiranog isteka saradnje.

Izabrane vesti

Iako nije poznata visina finansijske kompenzacije koju je Juventus morao da plati poljskom golmanu, verovatno je reč o sumi nešto manjoj od 6.500.000 evra. Naime, toliko je iznosila neto plata Ščensnog za narednu sezonu. A na bruto nivou bi koštao Juve čak 13.000.000 evra pa je jasno kakvo je rasterećenje budžeta u pitanju.

Da će Ščensni napustiti Juventus, bilo je jasno još na početku prelaznog roka kada je došao novi trener Tijago Mota i među prioritetima podvukao dovođenje Moncinog golmana Mikelea De Gregorija. Klub mu je izašao u susret i za 4.500.000 evra doveo na pozajmicu italijanskog čuvara mreže, a imaće i obavezu da ga narednog leta otkupi za 14.500.000.

Ščensni ima 34 godine i još nije poznato gde će i da li će uopšte nastaviti karijeru. Imao je neke bogate ponude iz Saudijske Arabije ovog leta ali ih je odbijao. Moguće je i da zameni baš De Gregorija na golu Monce koja je pokazala interesovanje, ali ona ne može da mu ponudi ni približno jake finansijske uslove kao Saudijci.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Vojćeh Ščensni

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara