Joakim Mele (Reuters)
Joakim Mele (Reuters)

Juventus razmišlja o konkurenciji za Filipa Kostića od najmanje 15.000.000

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 12:50

Bjankonerima se dopada Atalantin Joakim Mele

Uklopio se odlično Filip Kostić u redove Juventusa, od letošnjeg dolaska jedan je od standardnijih fudbalera Bjankonera i na 15 nastupa u Seriji A već ima pet asistencija i jedan pogodak pride. Međutim, to ne smeta Staroj dami da razmišlja o dodatnom ojačavanju leve strane terena, odnosno angažovanju fudbalera koji bi predstavljao konkurenciju srpskom internacionalcu.

Informacije torinskog Tuttosporta govore da Juventus pritiska Atalantu jer želi da angažuje Joakima Melea. Danski reprezentativac je na Mundijalu odigrao 250 od mogućih 270 minuta fudbala, ali se utopio u sivilo svoje selekcije koja je razočarala i nije prošla grupnu fazu. Procene najpoznatijeg torinskog medija su da Danac neće koštati manje od 15.000.000 evra.

Izabrane vesti

Dok je Kostić sposoban da pokriva čitavu levu stranu terena, a od dolaska u Juve igra ili na pozicijama levog veznog ili levog krila, dok je Mele pre Atalante bio isključivo desni bek. Ipak, po dolasku u Bergamo je prekomandovan na suprotnu stranu terena povremeno igrajući i kao bek i kao vezista.

Ipak, pitanje je da li bi Atalanta čak i da ponuda bude izdašnija, pustila momka kojeg je januara 2021. godine dovela iz Genka za 13.700.000 evra. Baš u to vreme Robin Gosens je igrao spektakularan fudbal i sportski sektor Boginje je predvideo da će ga u budućnosti teško zadržati. Računica im se ispostavila tačnom, te je Nemac godinu dana nakon dolaska Melea, otišao na pozajmicu u Inter, od koje će Atalanta predstojećeg leta zaraditi 27.400.000 evra.

Mele, gledajući kroz brojke od samo tri postignuta i pet nameštenih golova na 75 nastupa je daleko od Gosensovog učinka, ali je Boginja u deficitu sa fudbalerima koji pokrivaju levi bok.


tagovi

Joakim MeleJuventusAtalanta

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara