Juventus objasnio situacije sa Mandžukićem, Ronaldom, De Lihtom i najavio miran januar

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 09:45

Sportski direktor Paratići demantovao dolaska Rakitića i beka

Juventus neće dovoditi pojačanja u zimskom prelaznom roku iako se spekuliše da bi moglo da uđe u trku za Ivana Rakitića i još jednog ofanzivnog beka.

Sportski direktor Fabio Paratići je potvrdio italijanskim medijima da u zimskom prelaznom roku neće biti pojačanja.
„Ne, ne dovodimo Rakitića. Niti ćemo dovoditi novog beka kao što se piče.  Ekipa nam je kompletirana i po našem mišljenju je jedna od najboljih u Evropi. Srećni smo sa aigračima koje imamo. Isključujem i dovođenje beka. Fudbalsko tržište je čudna stvar. Da smo letos prodali Ruganija dan pre nego što se Kjelini povredio, bili bismo u velikom problemu“, rekao je Paratići.

Izabrane vesti

Juventus je već nagomilao toliko igrača da nije migao sve da ih licencira za Ligu šampiona, pa su izvisili Emre Džan i Mario Mandžukić. Posebno je to pogodilo Nemca koji nije krio ljutnju...
„Uvek imamo jednog ili dvojicu igrača koji ne uđu na listu za Ligu šampiona, a njihovih imena se danas niko ne seća“.

Kod Mandžukića je problem što nije prodat i odbio je neke evropske ponude. Već na zimu bi mogao u Mančester Junajted.
„Sa Mandžukićem smo odlučili da mu damo šansu za miran odlazak u Katar, ali se posao nije realizovao i ostao je kod nas. Sada ćemo videti šta će se desiti u januaru“.  

Paratići je isključio i šanse da Kristijano Ronaldo napusti klub.
„On je za nas veoma važan i srećni smo sa njim koliko je i on sa nama. Fokusiran je na ostvarenje nekih ciljeva i nemam dilemu da će ostati ovu i sledeću sezonu“.

Što se tiče pojačanja, Matijs de Liht i Adrijen Rabio nisu baš dobro zapoičeli karijere u Juventusu.
„Čak je i Nedved kada je došao u Torino imao problema da se adaptira. Bili su mu potrebni meseci i upravo me on često podseća na to. Uveren sam da će nam De Liht doneti velika zadovoljstva. Rabiou je potrebno vremena, nije se lako vratiti posle tolikog perioda neigranja“.

Paratići smatra da će Juventusu teže nego prethodnih godina odbraniti titulu u Italiji.
„Prventvo je još dugačko, a Inter je više nego sposoban da osvoji titulu. Napoli takođe. Blizu tog nivoa je i Atalanta koja može da bude italijanski Lester“.  

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara