Foto: Reuters
Foto: Reuters

Juventus igra na kartu „skupe“ pozajmice, Porto traži obavezujuću klauzulu za Konseisaa

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.08.24. | 03:37

Stara dama i Zmajevi pokušavaju da pronađu dobitnu kombinaciju

U trenucima kad privodi kraju transfer Nika Gonzalesa iz Fjorentine, Juventus je pojačao svoje napore da ubrzo završi posao i oko angažovanja krilnog napadača Porta, Fransiska Konseisaa. Činjenica da mladi fudbaler nije u konkurenciji za utakmicu između Porta i Rio Avea nagoveštava da bi sin legendarnog Serža Konseisaa uskoro mogao put Torina, ali situacija po tom pitanju nije baš tokoliko jednostavna.

Kako javlja Đanluka di Marcio, Juventus igra na kartu skupe pozajmice i Portu je ponudio između sedam i osam miliona evra. Pozajmica bi mogla da bude sa i bez prava otkupa. Ipak, klub sa Dragaa u ovom trenutku insistira na obavezujućoj klauzuli otkupa na kraju sezone. Stara dama ne želi to da prihvati, već bi mogla da poveća iznos zajma i na taj način odobrovolji čelnike portugalskog giganta.

Izabrane vesti

Fransisko Konseisao je dosta lutao u uvodnim igračim godinama. U omladinskom pogodnu je igrao za Beleneseš, Sportig i Porto, a Zmajevi su ga 2022. godine prodali Ajaksu za 5.000.000 evra. Dve godine kasnije, tačnije početkom ovog leta, usledio je reotkup za 10.500.000 i paraf na ugovor do leta 2029. godine.

Fransisko iza sebe ima vrlo dobru sezonu (osam golova – osam asistencija) i učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Sada bi mogao da se okuša u novoj sredini i jasno pokaže da li je igrač za velika dela. Juventus stvara novi tim pod dirigentskom palicom Tijaga Mote, a mladi stručnjak Konseisaa vidi kao nekog ko bi se odlično uklopio u njegvu trenersku filozofiju i stil igre.


tagovi

Fransisko KonseisaoLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara