Kedira, Reuters
Kedira, Reuters

Juventus i Kedira – kraj je (ponovo) na pomolu?

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.07.20. | 19:29

Nije prvi put da se pominje prevremeni raskid ugovora

Već dugo vremena Sami Kedira nije standardni fudbaler Juventusa, a torinski klub pokušava da pronađe zajednički jezik sa Nemcem, kako bi došlo do prekida saradnje na obostrano zadovoljstvo. Ovo je vest koja je prvi put bila aktuelna pre više od godinu dana, ali je 33-godišnjak uspevao da ubedi trenere Maksa Alegrija, odnosno Mauricija Sarija da mu pruže podršku, odnosno da mogu da se oslone na njega.

Kako piše italijanski Calciomercato Bjankoneri su spremni da se odreknu potencijalog novca od obeštećenja za Kediru, samo kako bi se oslobodili tereta njegove plate. A ona iznosi 6.000.000 evra godišnje. Basnoslovna suma novca za igrača koji je u prethodne dve sezone zabeležio samo 22 prvenstvena nastupa (pet puta je ulazio sa klupe) i postigao dva gola.

Izabrane vesti

Nekadašnji reprezentativac Nemačke ima ugovor do juna 2021. godine sa opcijom produžetka na još godinu dana, ali bilo da Sari ostane trener, bilo da se na klupi Stare Dame pojavi neko drugi, teško da će Kedira zaigrati standardno i pružati partije koje vredne onoga što zarađuje u Juventusu. Pitanje je i ko bi u ovom trenutku bio spreman da angažuje vremešnog Nemca, odnosno da li bi Juventus uopšte mogao da ga proda i ostvari određeni profit u poslednjoj godini ugovora. Sve ukazuje na to da se torinskom klubu najviše isplati da ispregovara završetak saradnje i uštedi skoro 6.000.000 evra.


tagovi

Sami Kedira

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara