Juventus dostavio ponudu za Halanda! Ne pomaže ni Rajola, igrač opet neće u Torino

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.19. | 13:28

Nisu pare problem

Juventus ne odustaje od Erlinga Halanda, ali ni igrač ne popušta u čvrstom stavu da ne želi da pređe u Torino.

Norveška golgeterska senzacija je oduševila Evropu igrama u dresu Red Bul Salcburga ove sezone. Haland (19) je postigao 28 golova i upisao sedam asistencija na 21 utakmici ove sezone u prvenstvu, kupu i Ligi šampiona. Prvi je strelac elitnog takmičenja sa osam golova i nije ni čudo što je već etiketiran kao „sledeća velika stvar“ evropskog fubala. Žele ga Mančester Junajted, Real Madrid, Bajern Minhen., Borusija Dortmund, ali možda najviše od svih Juventus.

Izabrane vesti

Stara dama je htela Halanda kada je odlazio iz Moldea, nadala se u dobre veze sa njegovim agentom Minom Rajolom, ali je igrač na nagovor oca odlučio da pređe u Red Bul Salcburg smatrajući da je to bolje za njegovu karijeru. Zahvalio se Juventusu, ali nije nestao sa njihovog radara.

Posle golgeterske eksplozije ove sezone, Juve se opet zagrejao u strahu od konkurencije i čak spremio konkretnu ponudu preko Mina Rajole koji zastupa mladog Argentinca. Juve nudi Halandu 3.000.000 evra po sezoni plus bonuse za petogodišnji ugovor. I opet nije ubedio Halanda. Iako Mino Rajola „kopa nogama i rukama“ da spoji svog klijenta sa svojim omiljenim klubom, igrač i dalje odbija da se preseli u Torino. Smatra da je rano za tako veliki korak i čeka savet oca.

Rajola već dugi niz godina ima tesnu i uspešnu saradnju sa Juventusom u koji je dovodio svoje najatraktivnije klijente poput Nedveda, Ibrahimovića, Pogbe, Matudija, De Lihta, ali mu sa Halandom ne ide kako je planirao.

Sa druge strane, pitanje je i kako bi Juve uspeo da se dogovori sa Austrijancima oko obeštećenja. Iako nemački mediji insistiraju na priči da Haland ima otkupnu klauzulu od samo 20.000.000 evra, iz kluba to demantuju. A austrijski mediji su na početku pisali da će Salcburg tražiti 100.000.000 evra za svoju „zlatnu koku“. Naravno, to je nerealna suma u koju ne veruju ni Austrijanci, ali se nadaju da bi u slučaju  Halandovih daljih dobrih igara mogli na leto da traže 70.000.000 evra. Što je opet mnogo za Juve koji je spreman za početak da ponudi između 30.000.000 i 40.000.000 evra.

Međutim, kako sada stvari stoje, neće ni doći do pregovora o fnansijskim detaljima jer Haland ne želi u skorije vreme da ide u Juventus. Ne žuri mu se. A ako bude odlazio, spekuliše se da bi najradije prešao u Real.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara