Ten Kopmejners (©Reuters)
Ten Kopmejners (©Reuters)

Juve s čekom na 40.000.000 krenuo po Kopmejnersa, Atalanta traži više i čeka poziv sa Enfilda

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 09:23

Ali Holanđanin želi da ide baš u Torino

Leto nije baš proteklo onako kako je zamislio, jer posle osvajanja pehara u Ligi Evrope Ten Kopmejners zbog povrede nije mogao da zaigra za Holandiju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Ali za radnika kakav je on periodi stagnacije obični nisu dugački, pa tako neće biti ni ovog puta, jer je na vrata Atalante već zakucao Juventus i to sa konkretnom ponudom.

Doduše, sportski direktor Kristijano Đuntoli krenuo je skromno, juventusovski. U Torinu zasad tvde pazar i ističu da za 26-godišnjeg vezistu neće dati više od 40.000.000 evra. To nije ni izbliza ponuda kakvoj se nadaju u Bergamu.

Izabrane vesti

Uostalom, Atalanta je prošlog leta od Napolija odbila 47.000.000 evra, a tek prošle sezone Kopmejners je zablistao i postigao 15 golova, uz sedam asistencija. Dakle, Atalantina procena je minimalih 55.000.000 evra, eventualno i do 60.000.000 sa sve bonusima. Sa tom sumom klub bi se pokrio za narednu sezonu i ne bi morao da prodaje druge važne igrače.

Kopmejnersu su se pride ide u Juventus. Ili je bar tako protumačeno to što je na molbu jednog Atalantinog navijača da ide bilo gde samo ne u Torinu reagovao tako što je ćutke prošao pored njega. Juve je s njegovim menadžerom Bartom Bavingom već dogovorio godišnju platu od 4.000.000 evra, ne računajući tu bonuse. Otprilike duplo više od onoga što Kopmejners ima u Bergamu.

Teži deo posla je tek pred Đuntolijem. Da odobrovolji Atalantu. Stara dama je strpljiva, jer prema njenim informacijama Boginja nema inostranu ponudu za Kopmejnesa. Liverpul jeste gledao, ali nije napravio konkretan potez. A, Tijago Mota je baš zagrizao da Kopmejnersa pozicionira iza Dušana Vlahovića u formaciji 4-2-3-1.

Problem je samo što i Antonio Perkasi zna da pregovara. Prošlog leta je prodao mladog Rasmusa Hejlunda za fiksnih 73.900.000 evra plus 9.000.000 u fonusima, a on je tada kao napadač bio manje efikasan od Kopmejnersa lani. Boginja će ipak da čeka Liverpul. I da preko svojih medija pušta da ponuda samo što nije stigla. Pa ko duže izdrži.


tagovi

Ten KopmejnersLetnji prelazni rok 2024JuventusAtalanta

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara