Đenaro Gatuzo (©Reuters)
Đenaro Gatuzo (©Reuters)

Juve pažljivo gleda: Hoće li sreća konačno da se osmehne Gatuzu ili sledi Gasperinijev san

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 15:21

U Bergamu je večeras na programu revanš susret polufinala Kupa Italije između Atalante i Napolija

Juventus čeka Atalantu ili Napoli u borbi za pehar Kupa Italije. Stara dama je sinoć overila mesto u finalu eliminisavši Inter, a proboju u završnoj utakmici za trofej nadaju se i Boginja i Partenopei.

Prva polufinalna utakmica ova dva tima u Napulju nije donela golove, iako je moglo da ih bude, ali se sada očekuju potpuno drugačija dešavanja na terenu. Obe ekipe su željne uspeha, a posebno Napoli, koji je posustao u Seriji A i plasman u finale Kupa Italije mogao bi drastično da popravi situaciju unutar svlačionice ekipe Đenara Gatuza.

Izabrane vesti

Napoli bi trebalo da zaigra sa ultraofanzivnom trojkom, pošto se u tim vraća od prvog minuta Osimhen. Međutim, više od navale pristalice Napolitanaca brine zadnja linija, koju će sačinjavati Nikola Maksimović i Amir Rahmani.

Atalanta takođe želi u bitku za pehar i to garantuje veoma uzbudljivu, ali i efikasnu utakmicu, jer više nema prostora za kalkulacije. Trener Boginje Đan Pjero Gasperini označio je Kup Italije kao prioritetno u ovoj sezoni, iz prostog razloga jer je željan osvajanja prvog trofeja u trenerskoj karijeri.

Napoli je prošlog vikenda poražen u Đenovi, zahvaljujući velikim greškama odbrane, ali je Gatuzov tim u tom meču promašio veliki broj izglednih šansi i zaslužio da osvoji makar bod. Sa druge strane, ekipa Đan Pjera Gasperinija je odigrala krajnje čudan duel sa Torinom, uspela je da ispusti vođstvo od 3:0 i šansu da se dodatno približi četvrtoplasiranoj Romi.

Kadrovska situacija je šarenolika na obe strane. Atalanti nedostaju Hatebur, Romero i Šutalo, dok u sastavu Napolija neće biti Mertensa, Kulibalija, Manolasa i Gulama.

Međusobni mečevi dva tima uvek su bili krajnje nepredvidivi. U prethodnih deset okršaja Boginje i Azura pet puta je pobeđivao gost, a tri puta domaćin, pa je i sada vrlo teško predvideti konačan ishod. Atalanta je blagi favorit jer igra na svom terenu, ali bi Gatuzovom timu konačno moglo da se vrati za neke brojne, često i prilično nesrećne, kikseve u proteklom periodu.

KUP ITALIJE - POLUFINALE (REVANŠI)

Utorak

Juventus - Inter 0:0 /prvi meč 2:1/

Sreda

20.45: (1,92) Atalanta (3,60) Napoli (3,90) /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup ItalijeAtalantaNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara