Znači ipak ima para?

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.04.20. | 10:51

Liverpul se pokajao, plaćaće radnike

Pritisak javnosti urodio je plodom. Liverpul je shvatio da se igra sa decenijama sticanim imidžom i rešio je da povuče kontroverznu odluku da 200 zaposlenih – ne igrača – prebaci na grbaču države tokom trajanja epidemije korona virusa.

Istu meru već su povukli Njukasl, Norič i Bornmut, ali se lavina stropoštala samo na Totenhem i Liverpul, jer oni su ipak godinama plivali u milionima, a sad su sav teret prebacili na radnike.. Čisto da razjasnimo, po predloženim merama britanske vlade svaki poslodavac može da sve zaposlene privremeno prebaci na teret države s tim da su njime onda zarade umanjene za 20 odsto i pride najveća može da bude 2.500 funti. Skoro 90 odsto onih na koje bi uticala ovakva odluka Reda zaposleni su u klupskim prodavnicama, dakle, reč je o onima koji ne rade za veliki novac.

Izabrane vesti

U mnogim slučajevima bismo tako nešto i mogli da razumemo, ali Liverpul je ipak sedmi najbogatiji klub na svetu i javnost nije sa oduševljenjem primili ovakav predlog. Obrušili su se mnogi na upravu, računajući tu i bivše igrače poput Džejmija Karagera, Danija Marfija i ostalih, pa je klub sa Enfilda morao da se javno pokaje.

Uostalom, govorimo o klubu koji je u prošloj sezoni obrnuo 533.000.000 funti. Navijački klubovi, lokalni političari, računajući tu i gradonačelnika Džoa Andersona, svom silinom su raspalili po izvršnom direkotru Piteru Muru. Sav taj teret dobro su osetili na Enfildu.
Pogrešili smo kada smo prošle nededelje objavili da ćemo primeniti Vladine mere i iskreno se izvinjavamo zbog toga“, navodi se u novom saopštenju.

Iznuđeno izvinjenje. Narod jednostavno nije mogao da prihvati da se radnicima uskraćuju primanja zbog uštede od “skromnih“ 1.500.000 funti. Ne kada je reč o klubu koji je prošle godine menadžerima na ime provizija isplatio 43.800.000. I na plate ukupno izdvojio 310.000.000.

Igrači će naravno morati da se odreknu dela zarada, ali oni će to lakše istrpeti. Jirgen Klop, Džordan Henderson, Džejm Miler, Virdžil van Dajk i Žoržinjo Vajnaldum već su javno rekli da su spremni na žrtvu, samo još da sa upravom kluba dogovore o kojoj sumi je reč.

Sad je red na Totenhem. I tamo su navijači besni na predsednika Danijela Levija, inače dobro poznatog škrticu.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara