Juri Alberto (©Reuters)
Juri Alberto (©Reuters)

Juri Alberto se oporavio na vreme da spase Internasionalu sezonu

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.11.21. | 22:10

Brazil 1: Tim iz Porto Alegrea mora da pobedi Santos (nedelja, 23.00) ukoliko želi da se plasira u Kopa Libertadores

Katastrofalna forma Internasionala je uzela maha. Ukoliko u noći između nedelje i ponedeljka, od 23.00 časova po srednjeevropskom vremenu ne savlada Santos, tim iz Porto Alegrea definitivno neće igrati u Kopa Libertadoresu sledeće sezone.

Dvostruki šampion Južne Amerike je izgubio poslednje tri utakmice, tako da ni nije zaslužio da se nađe u eliti. Ostala su mu još tri kola da popravi utisak i da se domogne barem sedme pozicije, koja vodi u kvalifikacije. Za sada je od Fluminensea, koji je prvi iznad crte, udaljen četiri poena.

Izabrane vesti

23.00: (1,75) Internasional (3,50) Santos (5,10)

Santos takođe ima teoretsku šansu da se domogne tog takmičenja. On je 11. na tabeli i ima dva poena manje od Internasionala, tako da bi eventualnom pobedom noćas napredovao barem za jednu poziciju.

Domaćinu će mnogo da znači to što se u protokol vraća napadač Juri Alberto. On se oporavio od povrede i biće starter. Među 11 startera će i Saravija, pošto se bek Danijel nije oporavio.

U odnosu na meč sa Fluminenseom, koji je Internasional u prošlom kolu izgubio sa 1:0, neće igrati Rodrigo Durado i Paulo Viktor. Obojica su zaradili suspenzije na tom susretu.

S druge strane Santos je u boljem raspoloženju. Trijumfovao je na dva od poslednja tri meča, a u prošlom kolu je savladao baš jednog od konkurenata za plasman u Kopa Libertadores, Fortalezu (2:0).

Noćas za belo-crne neće igrati Marinjo i Dijego Tardeli, koji su se požalili na povrede, ali ni Markos Giljerme, koji je u prošlom kolu dobio treći žuti karton u sezoni, koji vuče suspenziju.

U prvom krugu, 22. avgusta, Santos i Internasional su odigrali 2:2. Tada su crveni iz Porto Alegrea do boda stigli pogotkom Jurija Alberta u 88. minutu.

BRAZIL 1 - 36. KOLO

Petak

Baija – Gremio 3:1 (2:0)

/Baija 13, Nascimento 18, Danijel 84 – Santos 62/

Subota

Bragantino - Amerika Mineiro 1:1 (0:0)

/Artur 64 - Bauerman 50/

Nedelja

Sao Paulo - Resife 2:0 (0:0)

/Kaleri 50, Sara 80/

Korintijans - Atletiko Paranense U TOKU

Atletiko Mineiro - Fluminense U TOKU

23.00: (1,75) Internasional (3,50) Santos (5,10)

Utorak

23.55: Flamengo - Seara

Sreda

02.00: Kujaba - Palmeiras

Petak

23.00: Fortaleza - Žuventud

Odloženo

Šapekoense - Atletiko Go

*** kvote su podložne promenama



tagovi

InternasionalJuri AlbertoSantosBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara